31,5-inch monitor van EIZO met 4K-resolutie

Redactie WINMAG Pro
EIZO kondigt de introductie van de FlexScan EV3285 aan. Het nieuwe FlexScan monitor beschikt over een 4K-LCD-display met een diagonaal van 31,5 inch en is met zijn randloze design en USB type-C-poort ideaal geschikt voor multimonitorsystemen en moderne kantoren.

De FlexScan EV3285 bezit een 4K-UHD-LCD met 3840 x 2160 pixels, die vanwege de grote afmetingen geschikt is om er comfortabel met meerdere toepassingen tegelijk op te werken. Dankzij een pixeldichtheid van 140 dpi worden de beelden en teksten haarscherp en glashelder weergegeven.

Verbeteringen

De per direct verkrijgbare monitor biedt naast beproefde functionaliteit ook enkele innovaties en verbeteringen. Het nieuwe randloze design maakt de monitor bij uitstek geschikt voor werkplekken met meerdere monitoren en zorgt ervoor dat het weergegeven beeld zonder afleiding kan worden bekeken. De behuizing is in een zwarte en witte uitvoering verkrijgbaar en dankzij kabels in bijpassende kleur past de monitor harmonieus in het design van iedere omgeving.

De monitor is uitgerust met twee HDMI-poorten, een DisplayPort- en een USB type C-poort. De monitor biedt daarmee universele connectiviteit met elke PC. Bovendien kunnen met behulp van de modi PbyP (Picture-by-Picture) en PinP (Picture-in-Picture) meerdere ingangssignalen tegelijk op het display weergegeven worden. Met PbyP kan het display in twee of vier gebieden onderverdeeld worden, waarbij elk gebied een apart ingangssignaal of een aparte toepassing toont. Bij PinP wordt in een hoek van het beeldscherm een extra ingangssignaal over het normale beeld gelegd.

Via de USB type-C-poort kan de FlexScan EV3285 door middel van een enkele kabel video-, audio- en USB-signalen ontvangen, met een snelheid tot 5 Gbit/s. De FlexScan EV3285 levert tot 60 watt vermogen voor het opladen van notebooks en andere apparaten via een USB type-C-kabel. Een aparte voedingskabel voor deze apparaten wordt daarmee overbodig en de monitor biedt daarmee als het ware een docking-functie. Dankzij de helderheid van de beelden, de slanke behuizing en de veelzijdige aansluitmogelijkheden is de monitor ideaal voor meldkamers, kantoren, CAD-toepassingen en beursvloeren.

Overige toepassingen

De FlexScan EV3285 is voorzien van een plaatsbesparende en ergonomische voet die 195 mm in hoogte verstelbaar is en een draaihoek van 344 graden biedt. Met de monitor wordt ook een kabelafdekking meegeleverd waarmee de kabels aan de achterkant van de monitor kunnen worden opgeborgen. Daarnaast is er optioneel een thin-client-houder verkrijgbaar, waarmee bijvoorbeeld een mini-PC op de achterkant van de monitor kan worden bevestigd. De stabiliteit en de beweeglijkheid van de monitor blijft daarbij behouden.

De nieuwe monitor is compatibel met de eigen software van EIZO, Screen InStyle. Met deze software kunnen toepassingen aan een vooraf ingestelde beeldmodus worden gekoppeld, waarmee volledig automatisch de beeldhelderheid en de kleurtemperatuur worden toegewezen. Hiermee kan de gebruiker de monitor ook dimmen op basis van het tijdstip van de dag, de energie-instellingen van de monitor regelen en een opstelling met meerdere monitoren configureren.

Een bijzondere innovatie: de signaalingang kan nu makkelijk worden gewisseld via een sneltoetscombinatie in plaats van de monitorknoppen. Dankzij een server-app voor Screen InStyle kunnen systeembeheerders de instellingen van alle FlexScan EV3285's in een installatie vanuit één centrale plek beheren. Dat is vooral nuttig voor ondernemingen die ervoor willen zorgen dat alle monitoren correct afgesteld zijn en dat de energiebesparende instellingen geactiveerd zijn.

Specs monitor Eizo

  • Twee USB-downstream-poorten (plus een USB type-C-poort) en een koptelefoonuitgang
  • Elektronische drukknop op de voorkant van de monitor voor een gebruiksvriendelijke configuratie
  • Flikkervrij beeld in alle helderheidsniveaus
  • Vijf jaar on-site garantie

De FlexScan EV3285 is per direct verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt € 1547,-.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie