7 Interessante Crypto kopen strategieën onthuld

Redactie WINMAG Pro

Crypto kopen is iets wat steeds meer mensen overwegen om te doen. Doordat crypto zo volatiel is, kunnen de rendementen namelijk gigantisch hoog zijn. Een belangrijke voorwaarde om dit voor elkaar te krijgen is echter de strategie waarmee je crypto koopt. Er bestaan echter talloze strategieën die je hiervoor toe kunt passen. Maar welke strategie is het meest aan te raden? Dit verschilt per persoon en wat je doelen zijn met beleggen in crypto. Daarom hebben we in deze blog de 7 interessantste crypto koopstrategieën voor je onthuld, dus lees verder om van deze handig informatie gebruik te maken.

De accumulatie-strategie

In de eerste plaats is er de accumulatie-strategie. Deze strategie bestaat uit het kopen van kleine hoeveelheden cryptocurrencies over een periode van tijd en het geleidelijk opbouwen van een portefeuille van verschillende munten. Deze aanpak werkt goed voor mensen die hun beleggingen liever spreiden over meerdere activa en nooit al hun eieren in één mandje willen stoppen. Het stelt beleggers ook in staat om te profiteren van de marktvolatiliteit, crypto te kopen tegen lagere prijzen tijdens dips en ook weer te verkopen tegen hogere prijzen wanneer de markten stijgen. Daardoor is deze strategie mateloos populair.

Dollar-Cost Averaging

Ten tweede heb je dollar-cost averaging als strategie voor crypto. Dit is een populaire langetermijnstrategie waarbij je regelmatig cryptocurrency koopt, ongeacht de huidige prijs. Door dit te doen, kan de belegger ervoor zorgen dat hij profiteert, ongeacht de dips of stijgingen in de markt, omdat elke aankoop in de loop van de tijd mee gaat tellen. Met deze methode hoeven beleggers niet te stressen over het maken van grote beslissingen telkens als de markt verandert, omdat alle aan- en verkopen automatisch gaan.

Hoogfrequent handelen

Verder is er hoogfrequent handelen. Dit houdt in dat software wordt gebruikt om verschillende factoren te analyseren om te bepalen wanneer het winstgevend kan zijn om een bepaalde cryptocurrency te kopen of verkopen. Deze vorm van handel vereist gespecialiseerde kennis en ervaring, dus het is misschien niet geschikt voor beginnende beleggers, maar ervaren handelaren kunnen hun voordeel doen met deze geavanceerde strategieën. 

Hedging

Tevens maken veel beleggers gebruik van hedging met crypto. Hedging is een risicomanagement techniek die gericht is op het beschermen tegen verliezen tijdens het beleggen in crypto-activa zoals Bitcoin of Ethereum door andere munten te kopen die los daarvan bewegen (denk aan stablecoins als Tether). Het doel hier is om een balans te creëren tussen munten met een hoog rendement en diversificatie, zodat verliezen effectief kunnen worden beheerd als een bepaalde munt het slecht doet in vergelijking met een andere muntsoort. Voor de risico averse belegger is dit zeker een handige strategie.

Margehandel

Als vijfde is er margehandel als strategie. Crypto margehandel verwijst naar het lenen van geld van een beurs om je koopkracht te vergroten en het rendement op je investeringskapitaal te versterken. Hierbij worden zowel winsten als verliezen dienovereenkomstig vergroot. Margehandel brengt hierdoor aanzienlijke risico’s met zich mee voor onervaren handelaren, dus het moet alleen worden geprobeerd door ervaren beleggers die de risico’s begrijpen die gepaard gaan met dit type geavanceerde strategie en niet bang zijn om hun belegging te verliezen.

Arbitrage handel

Tevens heb je arbitrage handel. Dit type handel met crypto is wanneer iemand voordeel haalt uit het prijsverschil tussen twee verschillende markten om winst te maken. Als een cryptocurrency bijvoorbeeld tegen een hogere prijs wordt verhandeld op de ene beurs vergeleken met een andere, kan een arbitrage handelaar het kopen op de beurs met de lagere prijs en het verkopen op de andere met winst.  Deze strategie vereist snelheid en nauwkeurigheid omdat prijzen snel kunnen verschuiven tijdens perioden van volatiele handel omstandigheden; daarom moeten beginners dit soort investeringen voorzichtig benaderen omdat er een steile leercurve is om arbitrage strategieën correct te beheersen zodat ze over het algemeen succesvol zijn. 

Whale Watching

Tot slot is whale watching steeds populairder geworden binnen de crypto ruimte als strategie. Dit komt doordat whales (mensen die grote hoeveelheden cryptocurrency bezitten) bekendstaan om het manipuleren van markten door strategisch grote orders te plaatsen die de prijzen aanzienlijk beïnvloeden vanwege hun marktomvang. Daarom kunnen dit soort investeerders vaak enorme winsten halen uit zelfs kleine schommelingen in waarde tussen munten op verschillende beurzen of binnen dezelfde beurs. Door in de gaten te houden of dit soort beleggers actief zijn, kunnen slimme handelaren mogelijk profiteren van hun transacties zonder hier zelf direct bij betrokken te zijn.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie