Aanbod arbeidsmarkt bepalend voor keuze ontwikkelsoftware

Redactie WINMAG Pro

De huidige arbeidsmarkt heeft een bepalende rol in de keuze die organisaties maken over het platform waarmee ze software ontwikkelen. 

Twee op de vijf (41%) IT-beslissers geven aan dat deze keuze met name is gebaseerd op het aanbod van specialisten op de arbeidsmarkt, blijkt uit onderzoek onder ruim 500 IT-beslissers en -beïnvloeders over ontwikkelen in low-code, uitgevoerd in opdracht van SAP- en OutSystems-dienstverlener en kennispartner myBrand Conclusion. Hoewel twee op de vijf (41%) organisaties de ontwikkeling van software het liefst in huis doen, heeft eenzelfde aantal organisaties (40%) er moeite mee om interessante functieprofielen te creëren voor het aantrekken van nieuw personeel.

Businesskansen mislopen

Het tekort aan ontwikkelaars op de arbeidsmarkt zorgt er volgens de helft (50%) van de IT-beslissers en -beïnvloeders voor dat het belang van low-code softwareontwikkeling groeit. Op dit moment is het namelijk zo dat een aanzienlijk deel (40%) van de organisaties niet op businesskansen kan inspelen vanwege ontoereikende capaciteit. Hetzelfde geldt voor het halen van duurzaamheidsdoelstellingen. Minder dan de helft (45%) van de organisaties heeft de ontwikkelsnelheid om dergelijke doelstellingen te halen.

“Het verbaast mij niet dat het belang van low-code softwareontwikkeling groeit vanwege het tekort aan ontwikkelaars op de arbeidsmarkt”, aldus Jelle Hendriks, commercieel manager OutSystems bij myBrand Conclusion. “Sterker nog, hoewel er een enorme krapte is op de arbeidsmarkt, is er juist een toename in het aantal low-code developers. Dit vak leer je snel en de meeste developers vinden ontwikkelen met low-code leuker dan ouderwets code schrijven. Organisaties die met een tekort aan ontwikkelaars kampen, doen er wat dat betreft goed aan om de mogelijkheden van low-code te onderzoeken. Behalve dat de beschikbaarheid van personeel groter is, lopen organisaties minder businesskansen mis vanwege de snelle time-to-market met low-code. Een win-winsituatie dus.”

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie