Aandeel cybersecurity bij Managed Services Providers groeit snel

Marc Boersma
Het aandeel cybersecurity-diensten in het aanbod van dienstverleners groeit snel. Volgens onderzoek van Kaspersky Lab verwacht 51 procent van de Managed Services Providers (MSP’s) dat cybersecurity het grootste aandeel in hun dienstverlening wordt in de komende vijf jaar.

Dit jaar verwelkomt Kaspersky Lab met het Nederlandse QNS de duizendste geregistreerde MSP-partner die deel uitmaakt van het wereldwijde partnernetwerk van het cybersecuritybedrijf.

Het aanbod van Kaspersky Lab voor MSP’s omvat oplossingen voor de beveiliging van e-mailservers, virtualisatie en endpoints. Het Kaspersky-onderzoek laat zien dat endpoint-beveiliging, met inbegrip van managed security, monitoring op afstand en beheer van mobiele apparaten, nog steeds tot het belangrijkste domein voor serviceproviders behoort. Kaspersky Endpoint Security for Business, het vlaggenschip van Kaspersky lab, neemt met 85 procent de leidende positie in onder geregistreerde partners.

Endpointbeveiligingsplatform

Geregistreerde managed service providers kunnen kiezen tussen endpointbeveiliging in de cloud en lokale beveiliging. Dit hangt af van wat de klant nodig heeft: een flexibel, snel uit te rollen cloudproduct dat eenvoudig in gebruik is of een schaalbaar, volledig geïntegreerd en lokaal te beheren endpointbeveiligingsplatform. Zoals in onderstaande grafiek is te zien, is de tweede optie het meest gewild onder MSP's en hun klanten.

De meeste actieve MSP-partners van Kaspersky Lab, 95 procent, zijn gevestigd in Europa. Het cybersecuritybedrijf heeft de meeste MSP-partners in de Benelux (34 procent) gevolgd door Frankrijk (28 procent) en Scandinavië (16 procent).

''Dankzij Kaspersky Lab kunnen we onze klanten krachtige en flexibele beveiliging bieden, de beste in haar klasse', zegt Toine van Bilsen, eigenaar van QNS. 'Met Kaspersky Security Center hebben IT-professionals volledig inzicht in de status van hun endpoints. Toegang tot professionele ondersteuning in onze eigen taal vinden we ook een uitkomst. Kortom, wij zijn erg blij met de samenwerking met Kaspersky Lab.'

MSP-partners

Dit jaar breidt Kaspersky Lab het portfolio voor MSP's uit met het onlangs gelanceerde Kaspersky Security for Microsoft Office 365 en de volgende generatie Kaspersky Endpoint Security for Business.

'Duizend geregistreerde MSP-partners zegt genoeg over het succes van ons partnerprogramma tot nu toe'', zegt Harco Enting, General Manager Kaspersky Lab Benelux. Uiteraard zijn we trots op de grote hoeveelheid partners dat elke dag vertrouwt op onze cybersecurityoplossingen. Dit jaar breiden we ons partnerportfolio verder uit bijvoorbeeld met nog meer oplossingen voor de grootzakelijke markt.'

afbeelding van Marc Boersma
Door: Marc Boersma

Marc Boersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Marc