Uitgebreide mogelijkheden voor bewerken digitale documenten

ABBYY FineReader 14 veelzijdig softwarepakket voor documentverwerking

Redactie WINMAG Pro
Voor het snel en vakkundig verwerken van digitale documenten heb je als ondernemer een goede applicatie nodig. Van ABBYY FineReader, een bekend programma om documenten te digitaliseren, te bewerken en doorzoekbaar te maken, is de veertiende versie verschenen. Wat zijn de belangrijkste vernieuwingen in ABBYY FineReader 14? 

ABBYY FineReader is al meer dan 20 jaar beschikbaar. Het wordt veel gebruikt door ondernemers die hun papieren documenten willen digitaliseren. FineReader is een veelzijdig OCR- en PDF-programma voor ondernemers die veel met documenten werken. 

De meeste ondernemers gebruiken ABBYY FineReader 14 in combinatie met een scanner. Vanuit het programma kun je documenten laten scannen en daarna automatisch van een doorzoekbare tekstlaag voorzien. Dat is handig omdat je dan een grote hoeveelheid documenten kunt doorzoeken met een trefwoord. Bij optische tekenherkenning, ook wel optical character recognition genoemd (OCR), behoudt FineReader 14 de originele opmaak van tekst, tabellen en figuren. ABBYY FineReader 14 ondersteunt meer dan 190 talen. Zelfs een combinatie van talen binnen een document is geen probleem. Het programma herkent automatisch de taal en kan overweg met eenregelige mathematische formules en fonetische symbolen.Overigens kun je FineReader 14 gebruiken in combinatie met een smartphone. Vanwege de hoge kwaliteit van de camera’s zijn smartphones tegenwoordig ook inzetbaar voor het fotograferen van documenten. Digitaal vastgelegde documenten kun je naar wens in verschillende bestandsformaten opslaan, bijvoorbeeld PDF, Word, HTML en ePub. 

ABBYY Finereader 14: PDF’s bewerken

Gescande documenten kun je met ABBY FineReader 14 opslaan in pdf-formaat. Het programma biedt uitgebreide mogelijkheden voor het bewerken dit soort documenten. Het toevoegen van opmerkingen en notities is een fluitje van een cent. FineReader 14 biedt ook mogelijkheden voor het omzetten van een bestaand pdf-document naar Word of Excel. Je kunt met het programma een pdf-document beveiligen. Op die manier kan je voorkomen dat mensen het kunnen printen of kopiëren. Een pdf-document kan namelijk vertrouwelijke informatie bevatten. Met FineReader 14 kun je gevoelige informatie gemakkelijk censureren. Dit kan zelfs gelijktijdig op meerdere plekken in het document. 

Documenten vergelijken

Met ABBYY FineReader 14 kun je snel tekstwijzigingen tussen verschillende versies van hetzelfde document vinden. Het maakt niet uit of het gaat om een scan, Word-document of pdf-bestand. 

Hot Folder 

Met de functie Hot Folder kun je automatisch een batchverwerking laten uitvoeren. Dirigeer FineReader 14 om een bepaalde map (lokaal, netwerk,ftp of e-mail) automatisch te volgen. Alle binnenkomende bestanden in deze map zal FineReader 14 volgens zelf te stellen regels automatisch verwerken. De functie Hot Folder is alleen beschikbaar in de Corporate- en Enterprise-variant van FineReader. Het aantal pagina’s dat je via de Hot Folder automatisch kunt laten verwerken verschilt per versie van het softwarepakket: Corporate (5.000 pagina’s per maand en twee processorkernen) en Enterprise (10.000 pagina’s en vier processorkernen). 

Screenshot Reader

Met de functie Screenshot Reader kun je gemakkelijk tekst of tabellen op het beeldscherm kopiëren en laten omzetten in bewerkbare tekst – tekst die je gemakkelijk in elk document kunt plakken. Overigens kun je de functie Screenshot Reader alleen gebruiken na registratie van het softwarepakket. 

Prijzen 

ABBYY FineReader is verkrijgbaar in drie verschillende varianten. Standaard (€ 199,-), Corporate (€ 299,-) en Enterprise (€ 499,-).

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie