Getest: Acer Chromebook 314

Geert van der Klugt
Tien procent van de Fortune 500-bedrijven werkt met Chrome OS. Ook onder zorg- en onderwijsinstellingen valt het besturingssysteem al langer in de smaak. Populariteit onderstreept het succes waarmee Chromebooks worden ingezet. En populariteit propelleert met verloop van de coronacrisis omhoog. Het mag dan ook geen verrassing heten dat we Acer’s nieuwe model met open armen ontvangen. 4G LTE, 14” Full HD, een gebruiksduur van meer dan 12 uur en een verrassend voordelig prijskaartje: werp je een blik op de specificaties van de Acer Chromebook 314, dan begrijp je ons lof.

De Acer Chromebook 314 bevat een 4G LTE Sim Modem. Drie maanden terug was zo’n toevoeging een prettige luxe; vandaag de dag broodnodig. Met ingang van de coronacrisis werd zakelijk Nederland genoodzaakt om het kantoorgebouw te vervangen met de thuiswerkplek. Inmiddels beloven de maatregelen stapsgewijs te verminderen, en is het voor sommigen al mogelijk om elkaar weer op de zaak te ontmoeten. Maar waar de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus tijdelijk zijn, is de impact permanent.

Het bedrijfsleven heeft noodgedwongen kennisgemaakt met een werkwijze waarbij mobiel werken centraal staat. Een werkwijze die jarenlang als ineffectief of onmogelijk beschouwd werd. Een werkwijze die vandaag de dag wel degelijk mogelijk blijkt. Een werkwijze met gigantisch potentieel, en voordelen die uitsluitend benut kunnen worden wanneer de technologie dit toestaat. Technologie als de Acer Chromebook 314, een Chromebook die zich uitstekend leent voor de mobiele medewerker van vandaag.

Met het model beschik je over de connectiviteit en het vermogen om waar en wanneer dan ook (samen) te werken. Plaats je een 4G-verbonden simkaart, dan ben je altijd en overal bereikbaar. Het 14” Full HD IPS touchdisplay heeft een brede kijkhoek, wat - onderweg of niet - videoconferencing en samenwerking vergemakkelijkt. De indrukwekkende batterijcapaciteit staat een gebruiksduur van 12,5 uur toe. Dat alles gaat hand in hand samen met het feit dat de Chromebook uitzonderlijk duurzaam is. Het model werd ontworpen om aan duurzaamheidstoetsingen van een militair niveau te voldoen. En geloof ons, het resultaat kan tegen een stootje.

Met de Chromebook 314 weet Acer de gebruiksvoordelen van Chrome OS in een kostenefficiënt, verbonden jasje te gieten. Daarbij hoort een razendsnelle opstarttijd, geïntegreerde veiligheid en effectieve samenwerking. Op elk speerpunt van Chrome OS wordt doorgebouwd met een Acer-eigen specificatie. En dat is precies waarom we het model volmondig aanraden.

Specificaties

 • Uitvoering: Acer Chromebook 314 C933LT-P3G5
 • Adviesprijs: € 499,- (excl. btw)
 • OS: Chrome OS
 • CPU: Intel Pentium Silver N5030 Quad-Core 3,1GHz RAM 8GB DDR4
 • Storage: 64GB HDD
 • Display: 14” FHD IPS Multi-touch, 1920x1080 (16:9)
 • Connectiviteit: 4G LTE, Wi-Fi 5, Bluetooth 5
 • Ports: Ethernet, Micro SD, 2x USB Type C, 2x USB 3.1, 3,5mm
 • Batterijduur: tot 12,5 uur

Over de uitvoeringen

Wij testten de Chromebook 314 C933LT, één van de drie uitvoeringen die vanaf juni in Nederland beschikbaar is. De uitvoeringen verschillen in specificaties en prijs. Hoewel de C933LT qua vermogen bovenaan staat, is onze ervaring representatief voor elke uitvoering. Details kunnen verschillen, maar de speerpunten worden gedeeld. Hieronder vind je een beknopt overzicht.
 

 • De C933L-C5XN, het non-touch instapmodel. Heeft een schermgrootte van 14” en wordt aangedreven door een krachtige Intel Celeron N402-processor. Daarnaast biedt de uitvoering 4GB RAM en 32GB aan HDD-geheugen. De adviesprijs: € 399,- (excl. btw). 
 • De C933LT-C67L biedt touch, heeft een 14” Full HD IPS-display en een Intel Celeron N4120 Quad Core-processor. 4GB RAM, 64GB HDD en een adviesprijs van € 449,- (excl. btw).
 • De C933LT-P3G5, de meest luxe uitvoering, beschrijven we in dit artikel.
afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert