Acer lanceert nieuw assortiment 11,6 inch-Chromebooks

Jordi Smit
Acer lanceert op de BETT-beurs 2019 een nieuw assortiment 11,6 inch-Chromebooks. De nieuwe Acer Chromebooks zijn voorzien van een duurzaam ontwerp dat voldoet aan de MIL-STD 810G-norm1, de nieuwste technologie en een breed scala aan standaard en optionele functies die uitstekend inspelen op de behoeften van basisschoolleerlingen.

Nieuwe modellen 11,6 inch-Chromebooks

Alle nieuwe 11,6 inch-Chromebooks modellen zijn duurzaam en veilig in gebruik voor jonge leerlingen, dankzij naleving van de strikte militaire norm MIL-STD 810G en twee speelgoedveiligheidsnormen ASTM F963-16 en UL/IEC 60950-1. De modellen zijn voorzien van een scala aan extra functies die aansluiten op de schoolbehoeften, zoals een antimicrobieel scherm van Corning Gorilla-glas en een morsbestendig en hufterproof toetsenbord. De nieuwe 11,6 inch-Chromebooks leveren responsieve prestaties en een batterij die de hele dag meegaat dankzij de nieuwste processors. Twee USB 3.1 type-C poorten voor snelle gegevensoverdracht, opladen en beeldschermuitvoer.

Ontwerp 11,6 inch-Chromebooks spil van assortiment

'Ons 11,6 inch-ontwerp vormt al de spil van Acer's Chromebook-assortiment sinds de lancering in 2011', aldus James Lin, General Manager, Commercial & Detachable Notebooks, IT Products Business bij Acer. 'Tegenwoordig bieden we ons breedste scala aan mogelijkheden, zodat er voor iedere student een Acer Chromebook is dat past bij hun wensen en budget. De nieuwe modellen zijn allemaal zeer betrouwbaar en voorzien van duurzame ontwerpen in combinatie met het gebruiksgemak en de beheersbaarheid waar IT-afdelingen naar op zoek zijn.'

12 inch-Chromebooks voor de educatieve markt

Dit is echter niet de enige chromebook die Acer tijdens de BETT-beurs presenteert. Het bedrijf lanceert eveneens een nieuw assortiment 12 inch-Chromebooks voor de educatieve markt op de BETT-beurs: de Acer Chromebook Spin 512 en Chromebook 512. De nieuwe Chromebooks zijn voorzien van schermen met een 3:2 beeldverhouding en duurzame ontwerpen die bijdragen aan optimale productiviteit voor leerlingen.

Krachtige en robuuste Acer TravelMate B114-21

Daarnaast kondigt Acer de nieuwe Acer TravelMate B114-21 aan. Deze krachtige en robuuste 14-inch notebook is het nieuwste exemplaar in de serie voor het onderwijs, is voorzien van een groter scherm en heeft een stevig ontwerp. Hierdoor is deze laptop bestand tegen een intensief gebruik en is dus ideaal voor gebruik op school en daarbuiten.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi