Afbeeldingen Samsung Galaxy Note 10 en Note 10 Plus gelekt

Aimée van Vuuren
Er zijn op twee websites afbeeldingen gelekt van de nieuwe Samsung-toestellen: de Galaxy Note 10 en de Galaxy Note 10 Plus. Het is normaal dat er in de aanloop van een grootschalige lancering van een smartphone promotiemateriaal wordt verspreid, maar gelekte afbeeldingen van de officiële marketingafdeling komen bijna niet voor.

Lancering

Samsung maakte eerder bekend dat de Note 10 gelanceerd wordt op 7 augustus tijdens een event in Barclays Center in New York, dezelfde plek waar de Note 9 bekendgemaakt werd. Het uiterlijk van de toestellen zal geen verrassing meer zijn, maar over de camera’s die geïnstalleerd zijn is nog niets gezegd.

Verschil Galaxy Note 10 en Note 10 Plus

Het grootste verschil tussen de twee toestellen is aan de achterkant van de camera te zien. Beide modellen hebben namelijk een triple camera module. De Note 10 Plus heeft bovendien zowel een LED-flitser als een ToF – Time of Flight – sensor, waar de Note 10 alleen een LED-flitser heeft.

De aan/uit en volume-toetsen zitten bij beide modellen aan de linkerkant. De Bixby-toets is verdwenen, want die zit ingebouwd in de aan/uit-knop. De koptelefoonaansluiting van 3.5 mm blijft aanwezig.

Beide toestellen verschijnen op de Nederlandse markt. Er gaat een gerucht rond dat Samsung van plan is om vier varianten op de markt te brengen, namelijk beide toestellen ook als 5G-variant. Ondanks dat 5G-netwerken pas volgend jaar live gaan in Nederland, gaat Samsung de toestellen hier al wel aanbieden.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée