Alle geruchten over de iPhone op een rij

Redactie WINMAG Pro
De release van de nieuwe iPhone lijkt voor de deur te staan! Apple presenteert volgens iMore op dinsdag 13 oktober de laatste informatie omtrent het nieuwe toestel. Na de introductie van een nieuwe iPad, een nieuwe iWatch en een nieuwe Macbook, lijkt nu de iPhone aan een update toe te zijn. Wat mogen we verwachten van de nieuwe variant van deze populaire smartphone? Blijft het ontwerp van het toestel hetzelfde, of kiest Apple voor een grote verandering in de nieuwe productreeks?

Zoals ieder jaar nemen de geruchten toe, naarmate we dichter in de buurt van het evenement komen. Dit artikel zet de belangrijkste geruchten voor je op een rijtje. Welke van deze geruchten kunnen voor jou reden zijn om de nieuwste iPhone aan te schaffen? 

Eerste iPhone zonder oplader en EarPods

Een opvallend gerucht rondom de nieuwe iPhone is het mogelijk ontbreken van de oplader in de doos van de iPhone. Daarbij zouden ook de EarPods niet langer met de iPhone worden meegeleverd. Iets waarmee Apple zou kunnen proberen de verkoop van haar AirPods te stimuleren. Een hebbedingetje die toch al bij veel liefhebbers en gebruikers van de iPhone in bezit is! Het ontbreken van een oplader in de doos van de nieuwe iPhone is wel opvallend. 

Nieuwe iPhone mogelijk in vier varianten

Op basis van de meest hardnekkige geruchten mag men verwachten, dat de nieuwe iPhone in vier modellen aangeboden wordt. Hierbij is de Mini logischerwijs het kleinste model, met een formaat van 5.4 inch. Dat formaat is opvallend, want het maakt het toestel kleiner dan de meeste andere smartphones die Apple de laatste jaren introduceerde. Het basismodel en de Pro-versie lijken een formaat van 6.1 inch te krijgen, overeenkomstig met het formaat van de iPhone 11 uit 2019. De Pro Max lijkt wel af te wijken ten opzichte van hetzelfde model uit de iPhone 11-reeks: de Pro Max van de nieuwe iPhone is mogelijk 6.7 inch groot. 

Meer RAM-geheugen voor de Pro-modellen

De Pro en Pro Max uit de nieuwe productreeks worden uitgevoerd met iets meer RAM-geheugen dan beide andere modellen. Daarentegen zit in ieder van deze smartphones dezelfde krachtige processor, namelijk: de A14 Bionic-processor. Ook de camera van de Pro en Pro Max is de beter dan die van de Mini en het basismodel. De Pro-varianten zijn uitgevoerd met een drievoudige camera aan de achterzijde. Op de achterkant van de Mini en het basismodel vind je een tweevoudige camera. Fraaie toevoeging aan de Pro-varianten lijkt een extra dieptesensor te zijn. Het maakt het schieten van fraaie plaatjes nog makkelijker!

We hebben eerder al geschreven over de problemen van de beschikbaarheid van de iPhone 12 door de verstoorde toeleveringsketen. Echter zullen we het event van Apple moeten afwachten om hier definitief uitsluitsel over te geven.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie