Altaro releaset Physical Server Backup: download de freeware hier

Geert van der Klugt
Altaro VM Backup is een gerennomeerde back-uptool voor virtual machines die draaien via Hyper-V en VMware. Vanaf deze week stelt Altaro gebruikers in staat om ook fysieke servers te back-uppen. Softwaretool Altaro Physical Server Backup is volledig kosteloos en voldoet aan de kwaliteit die we met de jaren van Altaro zijn gaan verwachten.

Physical Server Backup

Virtuele omgevingen zijn prima aan te vullen met fysieke servers. Het veiligstellen van de data op deze servers is natuurlijk gelijkmatig belangrijk als de data in een virtuele omgeving. Punt is dat het zeldzaam is om de back-up van beide omgevingen te kunnen voorzien via eenzelfde product. Softwareoplossing Altaro Physical Server Backup maakt daar, als aanvulling op Altaro VM Backup, een einde aan.

LEES OOK: Review | Altaro VM Backup

‘We zijn enorm blij ons portfolio uit te kunnen breiden door een oplossing te leveren die gebruikers in staat stelt om data op fysieke servers te back-uppen en herstellen in een virtueel formaat’, reageert David Vella, medeoprichter en CEO van Altaro. ‘Dit is geen eenmalige release. Zoals regulier voor onze andere producten, blijven we de komende jaren verder bouwen aan Altaro Physical Server Backup. MSP’s komen we tegemoet door de software te integreren in Altaro VM Backup for MSPs (variant van Altaro VM Backup, gericht op dienstverlening). Hierdoor kunnen IT-consultants en –dienstverleners bedrijven die gebruikmaken van een hybride omgeving optimaal bedienen.’

Gebruikmaken van de freeware kan gratis, de Altaro Physical Server Backup download vind je hier.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert