Altaro VM Backup v8 met WAN-geoptimaliseerde replicatie

Jordi Smit
Altaro, een wereldleider op het gebied van gegevensbescherming en -terugwinning van virtuele machines, heeft een WAN-geoptimaliseerde replicatie geïntroduceerd in de v8, de nieuwste versie. Hiermee kunnen bedrijven binnen een mum van tijd weer aan de slag als er een ramp plaatsvindt.

Kopie virtuele machines

Replicatie maakt het voor een bedrijf mogelijk om een doorlopende kopie van zijn virtuele machines (VM's) te maken en de kopie direct te openen mocht er iets misgaan met de actieve VM's. Hierdoor wordt het hersteltijddoel (RTO) drastisch beperkt.

Virtuele machines repliceren

De WAN-geoptimaliseerde replicatie van Altaro zorgt ervoor dat systeembeheerders doorlopende wijzigingen in hun virtuele machines (VM's) kunnen repliceren naar een externe site. Ook kunnen deze naadloos blijven werken vanuit de gerepliceerde VM's, mocht er iets misgaan met de actieve VM's, zoals schade als gevolg van slechte weersomstandigheden, overstromingen, ransomware, virussen en servercrashes.

WAN-geoptimaliseerde replicatie

'WAN-geoptimaliseerde replicatie stelt bedrijven in staat om door te gaan en te werken in geval van schade aan hun lokale servers. Als hun kantoorgebouw wordt getroffen door een orkaan en overstromingen ervaart, kunnen ze bijvoorbeeld blijven werken vanuit hun VM's die zijn gerepliceerd naar een andere locatie', legt David Vella, CEO en mede-oprichter van Altaro Software, uit. 'Omdat deze voortdurend worden bijgewerkt met wijzigingen, kunnen bedrijven die Altaro VM Backup gebruiken zonder problemen blijven werken, met minimale tot geen gegevensverlies en met een uitstekend hersteltijddoel, of RTO.'

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi