Amerikanen investeren in artificiële intelligentie

Jordi Smit
De Amerikaanse overheid heeft het plan uitgesproken in de toekomst meer te investeren in artificiële intelligentie (AI), oftewel kunstmatige intelligentie.

Documenten artificiële intelligentie

Dat heeft een overheidsmedewerker gezegd tegenover persbureau Reuters. President Donald Trump zal de documenten voor het initiatief op maandag tekenen. Hiermee worden overheidsinstanties gevraagd om meer geld te steken in het onderzoeken, trainen en promoten van artificiële intelligentie.

American AI Initiative

Het American AI Initiative moet onderzoeksinstanties die kunstmatige intelligentie ontwikkelen toegang geven tot meer overheidsdata, die in de AI-software geladen kunnen worden. Ook moet personeel worden voorbereid op de introductie van artificiële intelligentie en hoe dat de werksituatie kan veranderen. Het is nog niet bekend hoeveel geld er in het initiatief gestoken zal worden.

LEES OOK: AI Huawei maakt achtste symfonie Schubert af

Artificiële intelligentie op CES 2019

Steeds meer bedrijven en organisaties investeren in kunstmatige intelligentie. Tijdens CES 2019 in Las Vegas stelt Bosch zijn recentste verwezenlijkingen voor: van een shuttleconcept dat nieuwe perspectieven opent op het vlak van mobiliteit, en slimme, zelflerende grasmaaiers tot een geconnecteerde koelkast die advies geeft over het bewaren van voedingsmiddelen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi