Amsio lanceert eerste private cloud omgeving op basis van Microsoft Cloud OS in Europa

Redactie WINMAG Pro
Amsio, managed hosting provider, lanceert vandaag de eerste private cloud omgeving in Europa die is gebaseerd op Microsoft Cloud OS. Dit nieuwe Cloud Platform maakt het voor bedrijven mogelijk virtuele servers te creëren op basis van Windows Server 2012 technologie. Bovendien kunnen bedrijven de dienst kosteloos testen in het beschikbare testplatform. Het nieuwe Cloud Platform is gerealiseerd in samenwerking met Microsoft, Interxion en HP.

Persbericht:

Amsio is de eerste Europese Service Provider die het gedachtegoed van Microsoft Cloud OS heeft omgezet in een product voor de markt. In het Amsio Cloud Platform kunnen klanten de beschikbare capaciteit benutten voor het creëren van hun eigen cloud toepassingen, draaiende op Windows Azure. Ons Cloud Platform is gevestigd in een datacenter van Interxion, de Cloud Hub van Nederland. Gebruikers van het Amsio Cloud Platform weten dus precies waar en door wie hun data wordt opgeslagen. Wij merken dat dit voor steeds meer Nederlandse bedrijven belangrijk is. Voor bepaalde sectoren, zoals de financiële wereld, kan het zelfs wettelijk verplicht zijn om je data in het land van vestiging op te slaan”, aldus Ruben van der Zwan, CTO van Amsio.

Met het Amsio Cloud Platform heeft de publieke cloud van Microsoft nu een lokale, private optie. Naast de operationele omgeving waarin bedrijven direct hun virtuele machines kunnen uitrollen en beheren, is er ook een testomgeving beschikbaar. Op dit testplatform kunnen klanten de dienst kosteloos testen, alvorens eventueel echt te migreren naar het Cloud Platform. Zowel de operationele als de testomgeving is live en per direct beschikbaar via http://testthecloud.nl

“Wij geloven in de kracht van hybride Cloud-infrastructuren, onder meer omdat dit nieuwe, interessante scenario’s mogelijk maakt. Zo is het met Cloud OS mogelijk de capaciteit vanuit een lokale hoster snel en eenvoudig op te schakelen, gekoppeld aan Windows Azure en eventueel verbonden met de Private Cloud in uw eigen datacenter. Wij zijn verheugd dat Amsio samen met Microsoft, Interxion en HP de innovatieve mogelijkheden van het Cloud OS introduceert via deze  laagdrempelige dienst”, aldus Michel N'guettia, Business Group Lead Server & Tools bij Microsoft Nederland.

“Een groot voordeel van dit Cloud Platform is de flexibiliteit en schaalbaarheid. Zo kun je precies de computercapaciteit inzetten die nodig is en deze eenvoudig aanpassen. Bovendien draait het platform op vertrouwde Windows technologie en kun je real-time virtuele servers en netwerken maken, wijzigen en verwijderen”, licht Ruben van der Zwan gebruik van het nieuwe Cloud Platform toe.

Amsio heeft voor de ontwikkeling van het Cloud Platform samengewerkt met drie partners. Microsoft is de leverancier van de Cloud OS Software en het Cloud Platform is gebouwd op basis van HP’s referentie-architectuur. Amsio gebruikt het datacenter van Interxion als centraal punt in haar netwerk waar het geheel van snelle verbindingen, rekencapaciteit en opslag samenkomt. Door deze Cloud Hub worden optimale prestaties bij het leveren van hybride oplossingen gegarandeerd.

“Deze innovatieve oplossing van Amsio sluit aan op onze visie over de ontwikkeling van IT-infrastructuren bij zakelijke klanten richting hybride cloud oplossingen. Binnen onze datacenters stimuleren wij  het bijeenbrengen van soortgelijke klanten middels een ‘community of interest’, die samen een Cloud Hub vormen. Dit is een locatie waar je naast zeer betrouwbare colocatie diensten en toegang tot de benodigde connectiviteit een brug kunt bouwen tussen dedicated IT-omgevingen, private clouds en public clouds. Klanten kunnen het optimale uit de cloud halen door het bouwen en beheren van hybride oplossingen met de hoogst mogelijke SLA en applicatie performance”, aldus Vincent in ’t Veld, Director of Marketing and Business Development, Cloud Segment, bij Interxion.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie