Android gaat opvouwbare telefoons ondersteunen

Jordi Smit
Android-topman Dave Burke kondigde woensdag ondersteuning voor opvouwbare smartphones aan. Ontwikkelaars kunnen gebruikmaken van een functie, waarmee apps zich aanpassen aan een nieuwe schermgrootte. Burke zegt dat Google zijn mobiele besturingssysteem aanpast 'om van deze nieuwe vorm te profiteren'.

Bestaande functie Android

Google wijst ontwikkelaars op de bestaande functie 'schermcontinuïteit'. Deze techniek wordt door Android-apps gebruikt om apps aan te passen aan verschillende schermgroottes. Dat gebeurt bijvoorbeeld al als een telefoon in een liggende positie wordt gedraaid.

Android maakt het 'zo simpel mogelijk'

Google zegt met Android 'verschillende manieren' te onderzoeken om opvouwbare telefoons makkelijk in gebruik te maken. Later zal daar meer informatie over verschijnen. Voor ontwikkelaars wordt het 'zo simpel mogelijk' gemaakt om apps voor de nieuwe schermen aan te passen.

Opvouwbare smartphones

Verschillende smartphonefabrikanten werken naar verluidt aan een opvouwbare smartphone, waaronder Samsung, LG en Huawei. Uitgeklapt kan zo'n telefoon als kleine tablet worden gebruikt. Eerder kondigde LG ook al de eerste opvouwbare smartphone aan. De smartphonemaker is van plan zijn opvouwbare telefoon volgend jaar januari te presenteren. LG wil zijn eerste opvouwbare telefoon tijdens de keynote van de CES-technologiebeurs tonen, schreef de doorgaans betrouwbare lekker Evan Blass op Twitter. 

Daarnaast werkt Huawei aan een opvouwbare smartphone, bevestigdedirecteur Richard Yu deze maand. De telefoon zou al in productie zijn. Ook Lenovo en LG Display werken aan een 13 inch-tablet met een opvouwbaar scherm. Als de tablet is opgevouwen meet het scherm nog 8- tot 9 inch, afhankelijk van de afmetingen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi