'Android Q krijgt niet langer terugknop onder in beeld'

Jordi Smit
De Android Q krijgt een uitgebreidere bediening met gebaren, waardoor de terugknop onder in beeld verdwijnt. Dat meldt XDA, dat een vroege versie van Android Q in handen heeft.

Terugnkop vervalt bij Android Q

Vrijwel alle nieuwe Android-telefoons hebben geen fysieke thuisknop meer, en worden daarom grotendeels bediend met veegbewegingen over een virtuele thuisknop. Als Android-gebruikers op dit moment een app openen, verschijnt naast de virtuele thuisknop een terugknop. In Android Q vervalt die knop en moeten gebruikers de thuisknop voortaan naar links vegen om terug te gaan.

Android Q: animaties versoepeld

Animaties bij het wisselen van apps worden volgens XDA versoepeld in Android Q. Volgens de site gaan de animaties meer lijken op die van iOS. Google vernieuwde zijn virtuele thuisknop enkele maanden na de eind 2017 verschenen iPhone X. Die eerste iPhone zonder thuisknop heeft een horizontale virtuele thuisknop onder in beeld, waar gebruikers overeen vegen om naar het thuisscherm te gaan of tussen apps te wisselen.

LEES OOK: Twitter werkt aan nieuwe functie: News Camera

Gezichtsherkenning

Google verwacht dat de makers van de Android-smartphone een geavanceerde vorm van gezichtsherkenning gaan ondersteunen. Het zou bij Google, de beheerder van Android, gaan om aanvullende sensoren naast de camera. Deze aanvullende sensoren moeten de ontgrendeling door middel van gezichtherkenning mogelijk maken.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi