Anoniem internetten: wat zijn de nieuwste trends op dit gebied?

Redactie WINMAG Pro
Anoniem internetten of browsen is iets wat steeds vaker voorkomt. Om deze reden zullen we hieronder kort stilstaan bij de laatste trends en in welke situaties het gebruikelijk is om hier gebruik van te maken. Hierdoor krijg je een inzicht in de mogelijkheden. Tot slot zullen we het ook nog hebben over het misbruiken van anonimiteit, wat tevens niet de bedoeling is.

Op je werk even op Facebook

Als je aan het werk bent is het af en toe wel fijn om op Facebook de status van diverse mensen te bekijken. Mocht je geen Facebook hebben, dan is het ook fijn om even het nieuws te lezen. Als je op de normale browser naar dergelijke websites navigeert, zul je deze op je meest bezochte pagina’s krijgen en dit wil je natuurlijk voorkomen. Hoewel je af en toe de website raadpleegt, zal je een indruk achterlaten dat je continu iets anders aan het doen bent dan werken. Hierbij is het dus aan te raden om aandacht te schenken aan de mogelijkheden van anoniem browser. Hierbij kun je met een gerust hart op de Facebook pagina zonder opgemerkt te worden.

Volledig anoniem date

In sommige situaties is het niet handig om te gaan daten, maar toch wil je dit doen zonder opgemerkt te worden, hoe ga je te werk? Natuurlijk, met de incognito browser kun je ongemerkt browsen naar diverse datewebsites waardoor je met een gerust hart kunt daten. Dit is in sommige situaties fijn. Diverse onderzoeken hebben tevens aangetoond dat ruim 30 procent van de online daters gebruikmaakt van een anonieme browser. Dit geeft aan wat de kracht is van anoniem daten.

Misbruik van anonimiteit

In het criminele circuit wordt ook vaak gebruik gemaakt van anonieme browsers. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het darknet, waar echt alles te verkrijgen is wat god verboden heeft. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van anonimiteit, maar steeds vaker wordt dit doorbroken. We kunnen ons dan ook afvragen of anoniem browsen wel echt zo anoniem is als men zegt. Benieuwd naar het antwoord? Op het internet kun je diverse mogelijkheden vinden omtrent de huidige status en betrouwbaarheid van onze anonieme browser mogelijkheden.

Gebruik maken van een VPN

De meest actuele trend op het gebied van anoniem internetten is toch wel het gebruik van een VPN. VPN staat voor Virtual Private Network. Door middel van een VPN kunnen internetgebruikers hun IP-adres verbergen en verwisselen met een IP-adres uit het buitenland. Hierdoor zijn internetgebruikers niet te traceren en dus geheel anoniem. Een VPN kost gemiddeld vijf tot tien euro per maand. Ook zijn er een aantal gratis versies beschikbaar.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie