Antonio Neri treedt aan als nieuwe CEO HPE

afbeelding van Redactie WINMAG Pro
Eind vorig jaar werd bekend dat Meg Whitman zou aftreden als CEO van HPE. Haar opvolger, Antonio Neri, neemt nu officieel plaats op de CEO-stoel.

Eerder was Neri president van HPE, een rol die hij blijft vervullen. Tevens neemt hij plaats in de raad van bestuur. Neri volgt Meg Whitman op, die HPE leidde als CEO sinds de splitsing van Hewlett-Packard in HP Inc. en HP Enterprise in 2015. Voordat ze bij Hewlett-Packard kwam in 2011, gaf ze van 1998 tot 2008 leiding aan eBay.

Antoni Neri als CEO

Anders dan Whitman en veel van haar voorgangers, is Antonio Neri een CEO met een echte technische achtergrond, iets wat volgens Whitman HPE nu meer dan ooit nodig heeft. De herstructurering die Whitman doorvoerde, waaronder het leiden van de split en het ontslaan van meer dan 80.000 medewerkers om van HPE weer een goed werkend competitief bedrijf te maken komt langzaamaan tot zijn einde.

Neri heeft met zijn technische achtergrond en kennis over HPE, hij werkt er al meer dan 20 jaar en startte ooit in een callcenter van HPE, de juiste skills om met name de serverbusiness een boost te geven. Ondanks de herstructurering heeft HPE nog steeds moeite zich goed staande te houden in een markt waar bedrijven als Amazon sterk concurreren met de diensten die HPE aanbiedt.