App Spotter: To-Fu: The trials of Chi

Redactie WINMAG Pro
In de categorie vreemde hoofdpersonen staat die uit To-Fu: The trails of Chi vast hoog in de lijst. Je speelt namelijk een stoer kijkend blokje tofu met een rode Rambo-band om zijn hoofd.

To-fu is een platform-puzzelspel. Je beweegt je tofublokje alleen niet voort door ouderwets rond te rennen, maar door hem uit te rekken en weg te schieten. Wanneer hij vervolgens een muur raakt blijft hij hieraan plakken. Je einddoel in elk level is om een roze bloem te bereiken en hier je blokje tegenaan te schieten.

Het spel kent meer dan honderd levels, die zoals de naam al doet vermoeden helemaal in Japanse sfeer zijn. Naarmate je verder komt in het spel neemt de moeilijkheidsgraad toe en kom je verschillende hindernissen tegen. Zo zijn er muren die verdwijnen of waar je blokje vanaf glijdt. Daarnaast zijn er stekels en gevaarlijke laserstralen.

Naast het bereiken van de roze bloem kun je ook blauwe bolletjes verzamelen. Ook mag je een bepaald aantal keer per level je blokje wegschieten. Dat is allemaal niet verplicht, maar zorgt wel voor bonuspunten.

To-fu: The trials of Chi is een erg origineel en mooi spel. Het uitrekken is een leuke vondst en zorgt ervoor dat de game zich duidelijk onderscheidt van de concurrenten. De moeilijkheidsgraad wordt langzaam opgebouwd waardoor je eerst de kans krijgt om aan de manier van spelen te wennen. Ook kent het spel genoeg levels om lang te blijven boeien. Voor iedereen die van puzzels houdt zeker een aanrader.

To-Fu screenshot 1

To-Fu screenshot 2

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie