Apple dient patent in voor device met twee schermen

Redactie WINMAG Pro
Ben jij een liefhebber van de typische feedback die fysieke keyboards je geven en tevens fanatiek Apple-gebruiker? Dan is het nieuwe patent wat Apple heeft ingediend en wat hint naar het verdwijnen van fysieke toetsen slecht nieuws.

Het patent van Apple hint namelijk naar een device met twee schermen in een soort van clamshell design, waarbij één van de twee schermen dienst doet als keyboard. Hoewel soortgelijke notebooks al bestaan, de Lenovo Yoga Book bijvoorbeeld, is het voor Apple een volledig nieuw device.

Patent

Het patent beschrijft eigenlijk twee devices, maar het is niet duidelijk of het hier gaat om één device met twee functies. Het eerstgenoemde apparaat heeft twee schermen die gekoppeld zijn middels een scharnier, terwijl het tweede apparaat beschreven wordt als twee van elkaar los te koppelen schermen.

Tevens beschrijft het patent om middels gepolariseerde lagen weerkaatsend licht van de twee schermen tegen te gaan, niet geheel onbelangrijk wanneer het licht van de schermen in elkaars beeld schijnt.

Productcategorie

Vooralsnog is dit slechts een patent zoals er zovele ingediend worden. Dat zegt dus niets over een definitief device wat Apple in productie neemt. Toch kijken we uit naar een eventuele nieuwe productcategorie van Apple. Tenzij, zoals Appleinsider al hint, Apple het device een plaats geeft binnen de MacBook-lijn. En ja, dat is slecht nieuws als je een liefhebber bent van fysuieke keyboards.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie