Apple enthousiast over zelfrijdende auto's

Redactie WINMAG Pro
Het begint er steeds meer op te lijken dat zelfrijdende auto's werkelijkheid gaan worden. Audi is druk bezig de A8 automatisch te laten rijden, Tesla wil binnen een jaar een auto volledig autonoom van New York naar L.A. laten rijden en Apple heeft aangekondigd zeer enthousiast te zijn over geautomatiseerd transport.

Steve Kenner van Apple heeft tegen de U.S. National Highway Traffic Safety Administration, de Veilig Verkeer Nederland van de V.S., gezegd dat Apple veel investeert in Kunstmatige Intelligentie en Automatisering en erg enthousiast is over het potentiële gebruik van geautomatiseerde systemen, onder andere in transport.AutoLees ook: ‘Apple stevent met iCar af op crash’

Onduidelijkheid over auto van Apple

Ondanks dat Apple heeft aangegeven zeer enthousiast te zijn over automatisch transport, is het nog niet duidelijk of het bedrijf ook zelf een zelfrijdende auto op de markt zal brengen. Apple heeft al afspraken met autofabrikanten over iPhone-integratie en mogelijkerwijs zal Apple alleen de technologie leveren die zelfrijdende auto's mogelijk maakt.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie