Apple gaat voor augmented reality met ontwikkeling stand alone HMD

Peter Güldenpfennig
Met ARkit maakte Apple het al mogelijk om AR-applicaties voor iPhone te ontwikkelen. Het bedrijf gaat nu een stap verder, en wil in de nabije toekomst een eigen augmented reality HMD lanceren.

Dit meldt Bloomberg op basis van bronnen. Het zou gaan om een stand alone-headset met een eigen chip en een eigen operating systeem. De productie moet al snel beginnen zodat het apparaat in 2020 de markt op kan.

Apple gelooft in AR

Deze stap is eigenlijk geen vreemde voor Apple. Eerder al introduceerden ze ARkit en gingen er geruchten dat Apple samen zou werken aan een AR-bril samen met lenzenfabrikant Carl Zeiss. Bovendien ziet Tim Cook augmented reality iets wat de wijze waarop wij technologie gebruiken radicaal zal veranderen.

rOS

Over de hardware weten we nog weinig, of eigenlijk helemaal niets. Over het OS wel, dit heet mogelijk rOS, een afkorting voor ‘reality OS’. Dit OS zou gebaseerd zijn op iOS. Het kent waarschijnlijk integratie met ARkit en geruchten spreken over een OS waar het makkelijk voor ontwikkelen is. Dat is ook niet heel vreemd aangezien Apple de HMD mogelijk al in 2020 uit gaat brengen.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter