Apple haalt MacBook Pro’s terug

Jonas Bloemen
Apple heeft een deel van de in 2015 uitgebrachte MacBook Pro’s teruggeroepen. Het gaat om modellen met een 15-inch scherm. Wie nog in het bezit is van zo’n MacBook wordt aangeraden om hem niet meer te gebruiken.

LEES OOK: De voorspellingen van de iPhone 2020

De reden dat Apple de betreffende MacBook Pro’s terug heeft geroepen is omdat de kans op oververhitting groot is. Apple komt gebruikers die in het bezit zijn van zo’n MacBook Pro tegemoet: het bedrijf gaat de accu’s waarbij het risico op oververhitting groot is gratis vervangen. De MacBook Pro’s die gevaar lopen hebben een 15-inch scherm en zijn verkocht tussen 2015 en 2017. 

MacBook Pro oververhit

Wie in het bezit is van zo’n MacBook Pro kan via een webpagina van Apple het serienummer van de laptop invoeren. Het systeem geeft dan aan of de betreffende MacBook Pro behoort tot het deel wat oververhitting kan veroorzaken. Wanneer dat zo blijkt te zijn krijgt de gebruiker het advies van Apple om geen gebruik meer te maken van de MacBook en contact op te nemen met een winkel in de buurt waar ze de accu’s van laptops vervangen.