Apple haalt Tesla-ontwerper binnen

Jordi Smit
Meerdere Amerikaanse bronnen denken zeker te weten dat Apple ontwerper Andrew Kim heeft aangenomen, die jarenlang bij Tesla werkzaam was als senior-ontwerper. Door de overstap wakkeren de geruchten rondom een auto van Apple weer aan.

Terugkeer Dough Field

Eerder werd bekend dat Doug Field, een andere topontwerper bij Tesla, ook terug was bij Apple. Field was eerder al een vicepresident bij de techgigant. Kim was verantwoordelijk voor het ontwerp van het interieur van de Model 3. De twee aanwinsten zijn niet de enige oud Tesla-medewerkers die in Cupertino komen werken. Volgens website CNBC heeft Apple veel Tesla-medewerkers weggekaapt in 2018. Zou die iCar er dan toch komen? Apple en de nieuwe medewerkers geven - zoals we gewend zijn - geen duidelijkheid.

Zelfrijdende auto Apple

Apple zou enkele jaren terug grote interesse hebben in het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s, maar sloot de divisie die dat onderzocht in 2016. De techgigant ging echter verder met de ontwikkeling van software voor  autonome wagens. Inmiddels heeft ceo Tim Cook bevestigd dat deze 'autonome systemen’ van groot belang zijn voor alle ontwikkelingen binnen Apple.

Waarde Apple

De marktwaarde van technologiereus Apple passeerde eerder dit jaar de magische grens van 1 biljoen Amerikaanse dollar. Nooit eerder was een bedrijf zoveel waard. De Deense Saxo Bank publiceerde begin december zijn lijst met tien uitzonderlijke voorspellingen voor 2019 waaronder een overname van Tesla door Apple. Een operatie die Tim Cook en co ‘amper’ 79 miljard euro zou kosten.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi