Voortaan ontgrendel je de iPhone via FaceID met je gezicht

Apple onthult iPhones: XS, XS Max en XR

Marc Boersma
Apple heeft drie nieuwe iPhones gelanceerd: de iPhone XS, de iPhone XS Max en de iPhone XR. Voortaan ontgrendel je de telefoon met je gezicht en verdwijnt de knop onder het scherm.

Met de nieuwe modellen neemt Apple afscheid van de homeknop met vingerafdrukscanner. Deze functionaliteit is sinds 2013 in de iPhone te vinden. De iPhone 8 is het laatste model met een ronde knop onder het scherm. De nieuwe iPhones maken gebruik van FaceID, de gezichtsherkenningstechnologie die al in de iPhone X is te vinden.  .

Apple iPhone XS en Apple iPhone XS Max

De nieuwe iPhone XS is de opvolger van de iPhone X. Het scherm van deze nieuwe iPhone is even groot en bedraagt 5,8 inch. De iPhone XS Max heeft een scherm van 6,5 inch scherm. Dat is dus een iPhone met het grootste scherm ooit. Beide modellen zijn voorzien van een oled-scherm en hebben een inkeping aan de bovenkant van het scherm. De inkeping noemen we ook wel de notch.

 

Zoals de iPhone XS als de iPhone X beschikken aan de achterzijde over een dubbele camera. Na het maken van een foto kun je de foto waziger of minder waziger maken. Ze zijn tevens voorzien van krachtigere stereospeakers en een scherm met een hoge beeldverversing. De FaceID-ontgrendeling werkt danzij de verbeterde hardware ook stukken sneller.

De twee toestelen zijn vanaf 14 september 2018 verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en goud. Ook zal een variant met een opslagcapaciteit van maar liefst 512 GB beschikbaar komen. De iPhone XS met 64 GB geheugen kost € 1159 en de iPhone XS met 64 GB zal € 1259 gaan kosten. De nieuwe iPhones zijn als pre-order te verkrijgen bij Pro Warehouse.

Apple iPhone XR

De iPhone XR beschikt over een goedkoper lcd-scherm en heeft maar één camera aan de achterzijde. Deze goedkopere iPhone is leverbaar in zes verschillende kleuren: zwart, wit, rood, geel, roze en blauw. Het scherm heeft een omvang van 6,1 inch.

afbeelding van Marc Boersma
Door: Marc Boersma

Marc Boersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Marc