Apple refereert per ongeluk aan nieuwe Airpods

Jordi Smit
Apple heeft in zijn laatste testversie van iOS 12 per ongeluk al aan een nieuwe versie van de AirPods-oordoppen gerefereerd. In de bèta van iOS 12.2 zit code die gebruikt wordt voor nieuwe AirPods die stemherkenning gebruiken om de Hé Siri-functie te activeren.

LEES OOK: Dé beste Apple MacBook voor ieder budget

Extra optie Airpods

Dat ondekte 9to5Mac op. Gebruikers die de nieuwe AirPods koppelen, krijgen meteen de optie om hun stem voor Siri te koppelen. De optie staat nog niet standaard ingeschakeld, maar kan via een niet nader genoemde omweg al worden gevonden. De Hé Siri-ondersteuning wordt al langer genoemd als vermoedelijke nieuwe functie. De stemassistent zou worden geactiveerd door de woorden 'Hé Siri' uit te spreken. Hierdoor hoeft er niet langer een knop op de telefoon ingedrukt te worden.

Introductie huidige versie Airpods

Apple introduceerde de huidige versie van de AirPods in 2016. De oordoppen kunnen draadloos met een smartphone, tablet of laptop gekoppeld worden en kunnen met een bijbehorend doosje worden opgeladen. Een nieuwe versie zou al langer op de planning staan. In november vorig jaar keurde de instantie achter bluetooth de nieuwe AirPods al goed voor verkoop.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi