'Apple werkt aan verbeterde gezichtsscanner iPhone'

Jordi Smit
De camera voor Face ID, de gezichtsherkenning van iPhones, wordt komend jaar mogelijk verbeterd in de volgende telefoon van Apple. Dat meldt de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo aan MacRumors.

Nieuwe sensor iPhone

Het camerasysteem van iPhones zou van een nieuwe sensor worden voorzien. De sensor verlicht het gezicht van de gebruiker beter en zorgt dat de iPhone minder last heeft van licht in de omgeving. Met Face ID wordt de frontcamera van de iPhone in combinatie met sensoren gebruikt om een 3D-scan van een gezicht te maken. Dat doet het toestel met behulp een projector die ruim 30.000 infraroodstippen op het gezicht projecteert om verschillen in diepte te meten. De cameraoplossing werkt goed in het donker, maar zou bij veel licht minder presteren. Met het nieuwe systeem zou dat omgevingslicht weggefilterd worden.

Mogelijk Time of Flight 3D-camera voor iPhone

Kuo schrijft verder dat iPads die eind 2019 of begin 2020 verschijnen mogelijk een Time of Flight 3D-camera krijgen. Later zou die functie ook aan iPhone toegevoegd kunnen worden. Zo'n camera moet betere 3D-modellen maken als een iPad fysiek om onderwerpen heen wordt bewogen. De virtuele modellen moeten daarna met een Apple Pencil bewerkt kunnen worden. De techniek zou ook helpen bij het verbeteren van augmentedrealitytoepassingen, waar Apple de laatste tijd op inzet. Bij augmented reality wordt via de camera van een apparaat een virtuele laag over de werkelijkheid gelegd.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi