Artificial intelligence: belangrijkste wapen tegen cybercriminaliteit

Redactie WINMAG Pro
De digitale revolutie brengt schemerige figuren met zich mee. Opportunist, activist of simpelweg crimineel: cybercriminelen, groot of klein, vormen een realistisch gevaar voor iedere onderneming en particulier. Onderzoek van Aruba en Ponemon wijst uit dat artificial intelligence het effectiefste stopmiddel is.

Het wegvallen van IT-perimeters door mobiel en IoT, gecombineerd met een nationaal gebrek aan getrainde IT-professionals, noodzaakt de ontwikkeling van verdedigingsmethodes tegen cyberaanvallen. Artificial intelligence (AI) vormt zich tot handvat voor oplossingszoekende IT-teams, blijkt uit onderzoek van Ponemon Institute, uitgevoerd in opdracht van Aruba.

Vierduizend security- en IT-professionals bundelden de koppen voor om inzicht op te doen op de factoren die het oplossen van securitygebreken lastig – en in sommige gevallen vrijwel onmogelijk – maken. De conclusie leert dat machine learning en artificial intelligence noodzakelijk zijn om aanvallen op gebruikers en IoT-apparaten op te sporen en tegen te houden.

Artificial intelligence

Een meerderheid van de meedenkende professionals vind dat artificial intelligence van groot belang is bij de effectieve aanpak van de onderstaande punten.
 

  • Onterechte cyberaanval-meldingen verminderen
  • Aanvallen herkennen en te lijf gaan
  • Efficiënter onderzoeken
  • Effectiviteit van teams vergroten

Reeds duidelijk, maar alsmaar bevestigt: artificial intelligence is het toverwoord van de toekomst, op vrijwel ieder digitaal vlak. Verder lezen? Aanvullende informatie is te vinden op www.arubanetworks.com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie