Aspia en Accountor Outsourcing bundelen hun krachten en creëren zo de toonaangevende aanbieder van op technologie gebaseerde boekhoud-, salarisadministratie-, belasting- en adviesdiensten in Scandinavië

Redactie WINMAG Pro

Aspia (“Aspia” of “de onderneming”), de toonaangevende zakenpartner voor op technologie gebaseerde boekhouding, salarisadministratie, advies en belastingen, kondigt aan dat het een overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Accountor Outsourcing, een toonaangevende speler in Scandinavië.
 

De overname maakt Aspia de onbetwiste leider in Scandinavië en volgt op een natuurlijke stap in de groeistrategie van het bedrijf, gericht op het uitbreiden en versterken van haar aanwezigheid in Scandinavië en het vergroten van haar Europese aanwezigheid. Met marktleiderschapsposities in hun respectieve thuismarkten Zweden en Finland, evenals gecombineerde top 5-posities in Noorwegen en Denemarken, zal de combinatie ervoor zorgen dat klanten van beide bedrijven beter kunnen worden bediend voor al hun behoeften en kunnen profiteren van een aanzienlijk groter platform met verhoogde investeringen in automatisering en digitalisering.

De gecombineerde groep zal zijn groei in meerdere markten en servicegebieden voortzetten en zijn capaciteiten in digitale platforms uitbreiden.

"1+1=3 is echt van toepassing nu deze bedrijven hun krachten bundelen om een dynamisch, gezamenlijk platform voor groei en innovatie te creëren. Door de expertise en marktleidende positie van Aspia in Zweden te combineren met de uitgebreide ervaring van Accountor Outsourcing in Finland en andere regio's, worden we de toonaangevende speler in Scandinavië. Dit laat duidelijk zien dat we onze grote expansiereis serieus nemen,” zegt Ola Gunnarsson, Group CEO van Aspia. “We bereiden nu de weg voor in Scandinavië en Europa met een optimale combinatie van mensen en technologie.”

Niklas Sonkin, President en CEO van Accountor Group deelt de positieve mening: "De verkoop is een bewijs van Accountor's strategische focus op het optimaliseren van haar bedrijfsportfolio en het concentreren op kerngebieden waar zij de meeste waarde kan leveren. Wij geloven dat Aspia de perfecte thuisbasis is voor onze outsourcingactiviteiten, gezien hun reputatie op het gebied van uitmuntendheid en toewijding aan het succes van klanten. We zijn enorm trots op de reis die Accountor Outsourcing heeft ondernomen en de overname door Aspia is een bewijs van het harde werk en de toewijding van het team."

De overname is onderworpen aan bepaalde voorwaarden en zal naar verwachting op korte termijn worden afgerond.
 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie