ASUS kondigt vernieuwde ZenBook-series aan tijdens IFA 2018

Marc Boersma
ASUS heeft de nieuwste ZenBook, ZenBook Flip en ZenBook Pro premium laptops aangekondigd tijdens IFA 2018. De vernieuwde ZenBook-portfolio wordt mede mogelijk gemaakt door de nieuwste 8th Gen Intel Core-processors, en belichaamt de nieuwe merkgeest.

Tijdens het evenement zijn de ZenBook 13 (UX333), ZenBook 14 (UX433) en ZenBook 15 (UX533) - 's werelds meest compacte 13,3-inch, 14-inch en 15,6-inch laptops1 - samen met de ultracompacte ZenBook Flip 13 (UX362) en ZenBook Flip 15 (UX562) convertibles aangekondigd. De baanbrekende ZenBook Pro 15-laptop wordt nu vergezeld door de nieuwe ZenBook Pro 14 (UX480), beide modellen bevatten de revolutionaire ASUS ScreenPad™. ScreenPad™ is bijgewerkt met spannende nieuwe features en functies. Ook is de nieuwste versie van ZenBook S (UX391FA) aangekondigd, die nu een verbazingwekkende batterijduur van 20 uur heeft. De nieuwe Zen AiO 27 (Z272) alles-in-één pc, met een nieuw system-in-base ontwerp, is ook aangekondigd.

Eric Chen, Corporate Vice President van ASUS, zei: ‘De afgelopen dertig jaar heeft ASUS voortdurend innovatieve producten geleverd met als doel een vreugdevol en naadloos digitaal leven mogelijk te maken. Het is onze ambitie om iedereen in staat te stellen hun creatieve kracht te ontketenen met innovaties die stijl en elegantie combineneren met prestaties en geavanceerde technologie.’

‘We zijn verheugd om nauw samen te werken met ASUS aan de ongelooflijke line-up van nieuwe pc's met de nieuwste 8th Gen Intel Core-processors’, aldus Chris Walker, Vice President Client Computing bij Intel. ‘De nieuwe 8th Gen Intel Core-processors passen perfect bij de vernieuwde premium ZenBook-series. Ze zijn geoptimaliseerd voor connectiviteit, met geïntegreerde Gigabit Wi-Fi en leveren ongelooflijke prestaties met verbeterde stemervaringen en een verbazingwekkende batterijlevensduur.’

Alle nieuwe ZenBook-modellen worden tentoongesteld tijdens IFA 2018 op de stand van ASUS samen met de nieuwste ROG- en ASUS-producten. De ASUS-showcase bevindt zich op stand #215 in de Messe Berlin Hall 25 op IFA en is vanaf 31 augustus tot 5 september 2018 dagelijks tussen 10:00 en 18:00 uur geopend voor bezoekers.

ZenBook 13/14/15

ZenBook 13, 14 en 15 introduceren het verbluffende nieuwe frameloze ASUS NanoEdge-scherm, met ultradunne randen aan alle vier zijden voor een ongeëvenaarde screen-to-body ratio van tot wel 95%. Het ultracompacte ontwerp, dat het unieke ErgoLift-scharniermechanisme bevat (dat het toetsenbord kantelt zodat je comfortabel kan typen), geeft elk van deze laptops de kleinste voetafdruk ter wereld in zijn klasse. ZenBook 13 en 14 introduceren ook het exclusieve nieuwe NumberPad, een innovatief numeriek keypad met LED-verlichting dat is ingebouwd in het touchpad. De nieuwe modellen bevatten een volledige reeks hoogwaardige componenten, waaronder de nieuwste 8th Generation Intel Core i7 quad-coreprocessor met geïntegreerde Gigabit Wi-Fi die is geoptimaliseerd voor Intel® Wireless-AC 9560 en tot NVIDIA® GeForce® GTX 1050 Max-Q graphics.

ZenBook Flip 13/15

ZenBook Flip 13 en 15 zijn 13,3-inch en 15,6-inch convertible laptops die 10% kleiner zijn dan de vorige modellen, waardoor ze de meest compacte ter wereld zijn2. De ZenBook 13 en 15 zijn ontworpen om veelzijdig, krachtig en uiterst draagbaar te zijn. Ze zijn voorzien van aan vier zijden frameloze NanoEdge-schermen met een screen-to-body verhouding van 90%, wat een veel compacter chassisontwerp mogelijk maakt. Ook hebben de laptops het unieke 360​​° ErgoLift-scharnier dat het toetsenbord opheft en kantelt in een comfortabele typepositie. Beide modellen hebben een snelle login met Windows Hello en ZenBook Flip 13 beschikt ook over het verbazingwekkende nieuwe NumberPad3-touchpad. ZenBook Flip 15 en 13 worden aangedreven door de nieuwste 8th Generation Intel Core i7-processors met geïntegreerde Gigabit Wi-Fi, geoptimaliseerd voor Intel Wireless-AC 9560. ZenBook Flip 15 voegt krachtige NVIDIA GTX 1050 Max-Q graphics en een PANTONE® Validated display toe voor nauwkeurige kleurweergave. Beide modellen bevatten ook een camera die specifiek is ontworpen voor gebruik met mixed-reality applicaties, waarmee gebruikers kunnen communiceren met 3D-virtuele objecten in de fysieke wereld.

ZenBook Pro 14 met het revolutionaire ScreenPad

ZenBook Pro 14 is een zeer mobiel alternatief voor de 15,6-inch ZenBook Pro 15, met de futuristische nieuwe ScreenPad - een ASUS-innovatie die een revolutie teweegbrengt in de manier waarop gebruikers werken en met hun laptop communiceren. ZenBook Pro 14 levert extreme prestaties in een slank, lichtgewicht en uiterst elegant pakket. Dankzij de nieuwste 8th Generation Intel Core i7-8565U-processor met geïntegreerde Gigabit Wi-Fi en tot NVIDIA GeForce GTX 1050 Max-Q discrete grafische kaart, verwerkt de ZenBook Pro 14 de meest veeleisende taken met gemak. Het volledig aluminium ontwerp is voorzien van het exclusieve ErgoLift-scharnier en de ultracompacte afmetingen worden mogelijk gemaakt door het 14-inch NanoEdge FHD-scherm, met ultradunne randen die een uitgebreide, afleidingsvrije kijkervaring bieden. Het display is ook PANTONE Validated voor een uitstekende kleurnauwkeurigheid. ZenBook Pro 14 biedt snelle inlogmogelijkheden en ingebouwde ondersteuning voor spraakdiensten van Windows Cortana en Amazon Alexa.

ScreenPad geëvolueerd: nieuwe features en functies

Een golf van nieuwe en bijgewerkte apps voor de revolutionaire ScreenPad, het intelligente touchpad beschikbaar op ZenBook Pro 15 en de nieuwe ZenBook Pro 14, zijn nu beschikbaar. De nieuwe apps - Adobe Sign, Handwriting en SpeechTyper - voegen nieuwe functionaliteiten en kenmerken toe aan ScreenPad. De bijgewerkte ASUS Sync-app maakt het gemakkelijker om een smartphone te integreren met ZenBook Pro, terwijl de verbeterde Extender-modus ScreenPad verandert in een secundair Windows-scherm voor productiviteit op twee schermen. De nieuwe apps en updates kunnen worden gedownload via het menu ‘ScreenPad-instellingen’. Een online tutorial met de features en functies van de bijgewerkte ScreenPad is beschikbaar..

ZenBook S (UX391FA): batterijduur van 20 uur

ZenBook S (UX391FA) is een premium 13,3-inch ultraportable Windows 10-laptop met de nieuwste 8th Generation Intel Core-proessors, geüpgraded met energiebesparende componenten die een opmerkelijke batterijduur van 20 uur mogelijk maken4. Deze nieuwe verbeteringen maken ZenBook S een nóg aantrekkelijkere keuze voor gebruikers die onderweg zijn en biedt moeiteloze mobiliteit, krachtige prestaties, compromisloze connectiviteit en militaire kwaliteit (MIL-STD-810G).

Zen AiO 27

De Zen AiO 27 is ontworpen voor content creators en grafische professionals. De Zen AiO 27 heeft een nieuw ontwerp dat alle systeemcomponenten in de basis huisvest, in plaats van achter het scherm: deze benadering verbetert de koeling, maakt eenvoudigere upgrades mogelijk en maakt een slanker displaybehuizing mogelijk. De krachtige specificatie omvat een 8th Generation Intel Core i7-processor en NVIDIA GeForce GTX 1050-graphics. Ook is het mogelijk om door middel van Qi mobiele apparaten snel en draadloos op te laden. Zen AiO 27 is voorzien van een 27-inch 4K UHD NanoEdge PANTONE Validated scherm met een 100% sRGB kleurengamma en een Delta-E kleurnauwkeurigheidswaarde van minder dan 3,0 voor ongelooflijk gedetailleerde en levensechte beelden.

Prijzen en beschikbaarheid

ASUS maakt op een later moment de prijzen en releasedata van bovenstaande modellen bekend.

afbeelding van Marc Boersma
Door: MarcBoersma

MarcBoersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanMarc