ASUS kondigt ZenBook S13 aan (UX392)

Jordi Smit
ASUS heeft de ZenBook S13 (UX392) aangekondigd. Deze combinatie van schoonheid en kracht levert ultieme prestaties en draagbaarheid; het 13,9-inch frameloze vierzijdige NanoEdge-scherm is het meest indrukwekkende tot nu toe en heeft een scherm-tot-lichaamsverhouding van 97 procent.

De ZenBook S13 biedt voldoende ruimte met 1 TB aan SSD-opslag en de 50Wh-batterij biedt een batterijlevensduur van maximaal 15 uur. De ZenBook S13 zal de komende maanden beschikbaar zijn met prijzen en regionale configuraties die bij de lancering bekend zullen worden gemaakt.

'S Werelds dunste beeldschermrand ZenBook S13

De ZenBook S13 heeft een 13,9-inch FHD-scherm, omringd door de indrukwekkende vierzijdige ASUS NanoEdge-omlijsting die de grootste scherm-tot-lichaamverhouding van 97 procent biedt en heeft een randkader van 2,5 mm aan de zijkanten van het scherm. De dikste bovenste rand biedt plaats aan de HD-webcam en dient ook als een lipje om het deksel van de laptop op te tillen. Het vinden van het lipje op het deksel is op deze manier eenvoudiger, waardoor de gebruiker het deksel in één vloeiende beweging omhoog kan trekken in plaats van te zoeken naar een nauwelijks aanwezige insprong aan de voorkant.

Het is een kleine verandering die het verschil maakt voor dagelijks gebruik, en het is de moeite waard om de vorm van het glas op het scherm te veranderen en het ontwerp van het deksel van de laptop te veranderen. Ondanks het grotere scherm weet de ZenBook S13 een kleinere fysieke voetafdruk (316 x 195 x 12,9 mm) te behouden in vergelijking met de meeste 13-inch laptops.

ZenBook S13 gaat stap verder

Intel's 8ste generatie mobiele processor is al meer dan een jaar een hoofdbestanddeel van de ZenBook-serie en de ZenBook S13 gaat nog een stap verder met de nieuwste 8e generatie Core i7 CPU gecombineerd met maximaal 16 GB RAM. Zowel de Core i5- als Core i7-configuraties profiteren van vier kernen en acht threads voor soepele prestaties, waardoor complexe workloads mogelijk zijn, zoals videocodering of agressieve multitasking, het verwerken van foto's tijdens het schakelen tussen productiviteitsapps, e-mails en surfen op het web.

Grafische mogelijkheden

Verwerkingsprestaties worden gecombineerd met geüpgradede grafische mogelijkheden die mogelijk worden gemaakt door de NVIDIA GeForce MX150. Om het maximale uit de CPU en GPU te halen, is voldoende opslagruimte vereist. Met ZenBook S13 hoeven grote mediabestanden en ontluikende PowerPoint-spellen niet te strijden om ruimte of worden ze geconfronteerd met koude cloud-opslag bij het installeren van nieuwe applicaties, omdat tot maximaal 1 TB PCIe x4 SSD de ZenBook S13 maximaal inzetbaar is op opslagsnelheid en -capaciteit.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi