ASUS kondigt zijn allereerste Chromebook Plus aan: de CX34

Redactie WINMAG Pro

De nieuwe standaard in de wereld van Chromebooks voldoet aan zwaardere hardware-eisen, waaronder betere beeldschermkwaliteit en meer werkgeheugen in vergelijking met traditionele Chromebooks.

Ook zijn er AI-features toegevoegd, waaronder de Magic Eraser om effectief ongewenste elementen op de achtergrond van foto’s te verwijderen. 

ASUS heeft zijn allereerste Chromebook Plus aangekondigd: de CX34. Het is een lichte, compacte en betaalbare all-rounder van 14-inch die samen met Google is ontworpen voor gebruikers die op zoek zijn naar productiviteit en creativiteit on-the-go. Chromebook Plus-laptops bieden (maximaal) een dubbele hoeveelheid snelheid, geheugen en opslag[ii] in vergelijking met traditionele Chromebooks. Naast de lancering van de Chromebook Plus CX34 wordt er halverwege november een ASUS Chromebook Plus Enterprise CX34 uitgebracht met ChromeOs en de mogelijkheid voor bedrijven om de apparatuur te managen. Deze variant wordt op aanvraag verkocht via het salesteam van ASUS Benelux.

‘Chromebook on steroids’: Een compacte, lichte laptop met maximaal een Intel Core i7, optioneel touchscreen, 5.7-inch touchpad en WiFi 6. 

Betrouwbaar: 14-inch Full HD IPS NanoEdge-beeldscherm, ASUS Antimicrobial Guard, duurzaamheid van militair niveau en een Full HD-webcam met temporal noise reduction, inclusief shutter om privacy te waarborgen.

Flexibel: Inclusief een 180°-scharnier om de laptop plat neer te kunnen leggen voor het delen van content en betere samenwerking, een batterijduur tot 10 uur en uitgebreide connectiviteit. 

Krijg meer gedaan: Chromebook Plus is eenvoudig te gebruiken en dankzij ondersteuning voor AI-aangedreven apps krijgt de gebruiker meer gedaan.

De ASUS Chromebook Plus CX34 is stijlvol en duurzaam ontworpen en heeft een gewicht van slechts 1,44 kg. Desondanks zit de laptop boordevol functies die gebruikers helpen om meer te bereiken, waaronder door AI-aangedreven tools en apps en een Intel® Core™ i7-processor, evenals een 180° -scharnier om de laptop plat neer te leggen, een 5,7-inch touchpad, snelle, stabiele WiFi 6 en een batterijduur tot 10 uur. Rock Grey is de kleurstelling die in de Benelux zal worden verkocht.

“Google ziet ASUS als een cruciale partner tijdens de lancering van de Chromebook Plus. De ASUS Chromebook Plus CX34 is een compacte Chromebook die is ontworpen om productiviteit te boosten en gebruikers helpt om meer gedaan te krijgen. Van videocalls in hoge kwaliteit tot creatief werk met de Magic Eraser en webversies van apps als Photoshop. Maar vergeet ook zeker niet om te ontspannen en bijvoorbeeld een film te kijken op dit heldere beeldscherm met hoge resolutie”, vertelt John Maletis, VP Product, Engineering, UX en ChromeOS. 

Adviesprijs en beschikbaarheid

De ASUS Chromebook Plus CX34 wordt in december verwacht in de Benelux. De laptop heeft een adviesprijs van 599 euro en zal verkrijgbaar zijn via Amazon.

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie