ASUS VivoBook 14, 15 en 17 aangekondigd

Geert van der Klugt
Lichtgewicht en inclusief (tot en met) 8th Generation Intel Core i7: op de CES in Las Vegas kondigde ASUS vandaag de VivoBook 14, 15 en 17 aan.

De specificaties? Aanzienlijk. De trend rondom lichtgewichte devices zet ASUS in volle toeren voor: ondanks een krachtige hardware-inhoud zijn het drietal laptopts vederlicht. De NanoEdge displays van VivoBook 14 (14 inch) en 15 (15,6 inch) hebben een scherm-tot-frame verhouding van 87%; de VivoBook 17 (17,3 inch) 85%. Middels een extreem smalle bezel past ieder model met gemak in kleinere draagruimtes. Aanvullend staat een vermindering in productiemateriaal gelijk aan een vermindering in menselijke voetprint: ASUS prijst de nieuwe uitgave om zijn duurzaamheid.

VivoBook 14, 15 en 17

De VivoBook 14 en 15 zijn verkrijgbaar in vier kleuren. Intern vind je tot en met een 8th Generation Intel Core i7 processor; qua videokaart tot en met een NVIDIA GeForce MX130. Schaal je een aankoop naar deze krachtige hardware, dan is (lichte) videobewerking en gaming niet uitgesloten in gebruik. ASUS zegt eveneens de numpad gerevolutioneerd te hebben met NumberPad: een oplossing voor het gebrek van numerische toetsen in kleinere laptops. Met een druk op de knop verander je dit NumberPad van Windows Precision Touchpad naar LED-verlicht keypad, een designkeuze waarmee ASUS ruimte creeërt die voorheen ongekend was. 

Verwacht een VivoBook tot driemaal langer te kunnen gebruiken dan laptops die rusten op een standaard lithium ion-batterij. Daarbovenop stelt fast-chargetechnologie gebruikers in staat om een lege batterij binnen 49 minuten 60% op te laden. 

Specificaties als ports en opslagmiddelen lees je op de officiële website. Prijzen en verkrijgbaarheid worden op een later tijdstip bekend gemaakt. We houden je op de hoogte van CES 2019!

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert