Atos en Microsoft versnellen zakelijke transformaties door inzet Microsoft 365 Copilot en Azure OpenAI service

Redactie WINMAG Pro

Atos en Microsoft hebben hun langjarige partnership verlengd met de ambitie klanten te ondersteunen bij het ontsluiten en opschalen van op Microsoft 365 Copilot en Generative AI gebaseerde implementaties. Tech Foundations - een bedrijfsonderdeel van Atos - en Microsoft gaan in de komende drie jaar een gezamenlijk strategisch en veelomvattend portfolio ontwikkelen om de kracht van data en AI op een veilige, efficiënte en verantwoorde wijze te benutten.

De strategische samenwerking is gebaseerd op drie pijlers: oplossingen, co-creatie en competenties. Atos is een early adopter van Microsoft 365 Copilot en voorziet de ontwikkelteams van Microsoft van feedback over haar ervaringen. Als Microsoft Systems Integrator Partner ondersteunt Atos op dit moment zeven toonaangevende klanten in verschillende regio's bij de vroegtijdige toepassing van Microsoft 365 Copilot, zodat ze bestaande data kunnen structureren en waarde kunnen creëren door middel van gebruikerspersona's.

Oplossingen

Het huidige portfolio van Atos op het gebied van Digital Workplace en Hybrid & Cloud Infrastructure zal Microsoft 365 Copilot en Azure OpenAI Service omvatten. Dit helpt klanten om veilig gebruik te maken van hun gegevens en zorgt voor een stapsgewijze verandering in de gebruikerservaring, productiviteit en creativiteit van werknemers, dankzij de inzet van AI.

Door gebruik te maken van de mogelijkheden van Microsoft 365 Copilot-extensies en Azure OpenAI Service industrialiseert Atos een eerste reeks oplossingen die zijn gericht op het transformeren van klantervaringen, het stroomlijnen van kennisbeheer, het ondersteunen van ontwikkelaars bij het genereren van codes en het benutten van personalisatie, semantisch zoeken en samenvatten.

Atos maakt al gebruik van Microsoft 365 Copilot en OpenAI om haar bedrijfsvoering opnieuw vorm te geven. Zo genereert haar Digital Workplace business line geautomatiseerde antwoorden op RFI's/RFP's, wat resulteert in een kostenreductie van 50 procent.

Co-creatie

Om de invoering van Generative AI en Microsoft 365 Copilot in de productie te versnellen, bieden Atos en Microsoft adviesdiensten, oplossingsversnellers en pilotfinanciering om hun klanten te begeleiden van experiment tot geschaalde productie-implementaties. Er lopen hiervoor momenteel verschillende projecten, veelal in de verkennende en experimentele fase.

Competenties

Als onderdeel van het strategisch partnership met Microsoft gaat Atos ruim 15.000 medewerkers tot eind 2024 trainen, met een sterke focus op de adoptie van Microsoft 365 Copilot en uitbreidingen hiervan, Azure OpenAI Service, prompt engineering, Azure Cognitive Search en Azure Graph. Dankzij haar schaalgrootte kan Atos aan de verwachte behoefte voldoen en snel overschakelen van pilots naar een volledige implementatie bij klanten.

"Door Microsoft 365 Copilot-oplossingen eerst intern in te zetten, kunnen we de training van en de adoptie van Generative AI door klanten - van strategie tot en met implementatie - ondersteunen. We spreken immers uit ervaring en dat is als het om zulke baanbrekende innovaties gaat van grote waarde", zegt Alexa Van Den Bempt, Head of Digital Platforms, Tech Foundations van Atos.

"We zijn erg blij dat we ons partnership met Atos kunnen uitbreiden. De wijze waarop zij zich inspant om met Microsoft 365 Copilot en Azure OpenAI tastbare kant-en-klare diensten en oplossingen te leveren, maakt voor klanten de weg vrij om hun organisatie te transformeren ", vertelt Kelly Rogan, Corporate Vice President van Global System Integrators & Advisory Partners van Microsoft.

"Scottish Water werkt al vele jaren met AI en Atos heeft ons geholpen om binnen alle lagen van onze organisatie grote voordelen te realiseren met deze technologie. Als onderdeel van ons streven naar innovatie en waardecreatie door middel van opkomende technologieën, hebben we Generative AI omarmd en maken we deel uit van het Early Adopters Program van Microsoft 365 Copilot”, aldus John Cairney, Hoofd Digitale Strategie en Architectuur bij Scottish Water

Digital Workplace and Hybrid & Cloud Infrastructure was in 2022 goed voor 75 procent van de omzet van Atos Tech Foundations. Atos is in 2023 voor het zevende achtereenvolgende jaar door Gartner gepositioneerd als Leider in het 2023 Magic Quadrant for Outsourced Digital Workplace Services (ODWS).

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie