Atos opent Technology Operations Center voor Olympische en Paralympische Spelen Parijs 2024

Redactie WINMAG Pro

Atos heeft vandaag het Technology Operations Center (TOC) geopend in aanwezigheid van Nourdine Bihmane - CEO Tech Foundations, Atos - en Tony Estanguet, voorzitter van het Parijs 2024 Organiserend Comité. Het TOC heeft een oppervlakte van 610 m² en is het controle- en commandocentrum voor de gehele IT-infrastructuur van de Olympische en Paralympische Spelen.

Het TOC houdt toezicht op alle 63 wedstrijd- en andere locaties van de Olympische en Paralympische Spelen. Als wereldwijd IT-partner en belangrijkste IT-integrator van het Internationaal Olympisch Comité en onderdeel van het Technology Team van de Olympische Spelen Parijs 2024, speelt Atos een sleutelrol in het beheer van alle TOC-activiteiten. Zo is zij verantwoordelijk voor de coördinatie van alle IT-diensten waarbij ruim 2.000 experts 24/7 tijdens het internationale sportevenement worden ingezet.

 

De opening van het TOC is een belangrijk onderdeel van de in 2020 ontwikkelde routekaart en luidt de eerste operationele fase in, met minder dan een jaar te gaan voor het begin van de Spelen. Na drie jaar op afstand te hebben samengewerkt, gaan de vijftien technologiepartners van de Groep nu op locatie aan de slag. Atos zet het TOC in om 140 IT-managers aan te sturen op alle operationele locaties van de Olympische en Paralympische Spelen Parijs 2024. Het TOC zet een breed scala aan IT-apparatuur in om een soepel verloop van alle wedstrijden en de bekendmaking van wedstrijdresultaten te faciliteren. Atos biedt daarnaast ondersteuning aan zestig Venue Results Managers van het TOC. Zij zijn verantwoordelijk voor het correct verzamelen en publiceren van data over de prestaties van atleten en statistieken op het Olympic Diffusion System (ODS). Atos maakt deze gegevens in een split second - 0,35 seconden - bekend, nog voordat deze worden uitgezonden op de websites van de Spelen en via andere media, die vanaf alle allerlei devices kunnen worden bekeken, zoals desktops, smartphones en tablets. Het Commentator Information System (CIS) voorziet onder meer sportjournalisten van gegevens, of ze nu live op de wedstrijdlocaties in Parijs zijn of in eigen land.

 

Minimale milieu-impact

Het TOC is één van de drie technologiecentra voor de Olympische en Paralympische Spelen, samen met het Central Technology Operations Center (CTOC) in Barcelona en het Integration Testing Lab (ITL) in Madrid. Atos kan deze drie autonome, complementaire en duurzame IT-structuren repliceren om zo de milieu-impact van IT tijdens de Olympische en Paralympische Spelen te minimaliseren. Deze zomer hebben Test Events voor achttien sporten op elf wedstrijdlocaties de TOC- en CTOC-teams geholpen om de IT-systemen en -applicaties van Atos real time te beoordelen. Dit gebeurde naar aanleiding van tests die vanuit ITL werden gehouden. In juli 2024 zijn naar verwachting ruim 250.000 testuren voltooid.

 

"De opening van het TOC - dé IT-hub in het hart van de Olympische en Paralympische Parijs 2024 - is een belangrijke mijlpaal in de eindsprint die Atos heeft ingezet om de Spelen meer ‘connected’ en technologisch geavanceerder te maken, zowel voor atleten, sportfederaties en de media als voor het grote publiek. ‘Parijs 2024’ zal profiteren van de langjarige expertise van Atos, dat al ruim drie decennia technologische innovaties in de Olympische familie stimuleert", aldus Bruno Marie-Rose, Chief Information & Technology Officer van ‘Parijs 2024’.

 

"Het succes van de Olympische en Paralympische Spelen hangt grotendeels af van het vermogen om technologieën en IT-systemen te integreren, beheren en hun uptime te garanderen. Deze systemen vormen de ruggengraat van kritische diensten voor belanghebbenden in het gehele ecosysteem van de Spelen. De opening van het TOC is een illustratie van het vele werk dat de teams van Atos en haar partners hebben verzet", zegt Christophe Thivet, Chief Integration Officer van Parijs 2024, Atos.

Atos is sinds 1992 betrokken bij de Olympische beweging en sinds 2008 bij de Paralympische beweging. Atos is daarnaast Officieel Digital Technology Partner van het Europese Olympische Comité voor de edities van de Europese Spelen die in 2023 en 2027 plaatsvinden.

 

Atos is de enige internationale IT-dienstverlener die over een speciale afdeling voor sport en grote evenementen beschikt. Meer informatie over de oplossingen van Atos voor sport en entertainment is beschikbaar op: Sports & Major Events - Atos.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie