Beantwoord: waarom hangen er wereldwijd zwarte doeken voor Apple Stores?

Zsarisse Knol
Vanwege het opkomende Apple iPhone-event dat vanavond wordt uitgezonden zijn er wereldwijd een aantal Apple Stores afgesloten met een zwarte gordijn. Inmiddels is duidelijk waarom.

Twittergebruiker Brian Roemmele heeft gisteravond een kleine teaser getweet over dat de winkels een zwart gordijn op hebben gezet en Mark Gurman reageerde erop. Hij legt uit dat Apple van plan is om de old-school 3D-etalages terug te brengen op sommige locaties.

Etalages krijgen een zwart doek

Een Apple Retail-werknemer heeft de geruchten bevestigt. Apple Store-werknemers hebben recentelijk de opdracht gekregen om zwarte gordijnen op te zetten en de grondmechanismen schoon te maken en te repareren die in al jaren niet in gebruik zijn.

Apple gebruikte voorheen ingewikkelde, maar opvallende etalages met uitsnijdingen en ontwerpen van de nieuwe producten en functies.  Maar de praktijk werd stopgezet met de lancering van de bijgewerkte Apple Store-ontwerpen.

Apple Store | De reden voor verandering

Voormalig hoofden van Apple Retail - Angela Ahrendts en Jony Ivy - hebben gewerkt aan de moderne, geüpdatete versie van de Apple Stores. Helaas is Ahrendts vertrokken en is Ive bereid om het bedrijf aan het eind van het jaar te vertrekken, wat waarschijnlijk de reden is waarom Apple verandering teweeg brengt.

Vergeet niet vanavond het Apple event te streamen om 19.00 via onze website.