Beloven VPN's een veiligere online transactie?

Redactie WINMAG Pro
Tegenwoordig is het mogelijk om via het internet talloze taken binnen no-time af te ronden. In het verleden konden deze taken soms zelfs uren in beslag nemen, voordat ze waren afgerond. In dit artikel vind je meer informatie over het gebruik van VPN’s en waarom deze netwerken een veiligere online transactie beloven.

Voor wat meer duidelijkheid begint de tekst hieronder met een korte uitleg over wat een VPN-netwerk precies is. Aansluitend vind je meer over de bovenstaande beloftes van VPN’s tijdens het overboeken van financiële middelen.

Wat is een VPN-netwerk?

Een VPN-netwerk wordt ook wel een Virtual Private Network genoemd en biedt een gecodeerde internetverbinding tussen een netwerk en computer, smartphone of tablet. Zodra een gebruiker verbinding maakt met het netwerkt, zorgt de VPN ervoor dat alle privégegevens waaronder het ip-adres en locatie worden versleuteld en beschermd.

Zo wordt het voor onder anderen hackers en andere cybercriminelen onmogelijk gemaakt om toegang te krijgen tot deze gevoelige gegevens. Dit is ook direct dat grote bedrijven steeds vaker gebruik maken van een VPN-netwerk. Hiermee probeert het bedrijf in kwestie te voorkomen dat belangrijke bedrijfsgegevens naar buiten lekken en bekend worden bij het grote publiek.

Andere mogelijkheden binnen het repertoire van een degelijk VPN-netwerk, vertalen zich in onder anderen de volgende aspecten:
 

  • De mogelijkheid om anoniem te blijven online.
  • Extra bescherming van gevoelige privégegevens.
  • Veilige verbinding maken met een VPN-netwerk op afstand.
  • Het afschermen van een origineel IP-adres.
  • Jezelf beschermen tegen censuur.
  • Veilig gebruik maken van openbare wifi-netwerken.

Hoe betrouwbaar is een VPN-netwerk?

De betrouwbaarheid van een VPN-netwerk is grotendeels afhankelijk van het desbetreffende netwerk. Betreft het een groot VPN-netwerk met talloze gebruikers, dan zorgt dit over het algemeen voor een hoge mate van betrouwbaarheid.

Echter kan een minder populair VPN-netwerk ook roet in het eten gooien. Deze netwerken zijn misschien niet direct minder veilig, maar worden wel sneller het slachtoffer van een cyberaanval. Hierdoor is het van belang om je vooraf goed in te lezen betreft het specifieke netwerk dat je wilt gaan gebruiken.

Een verkeerde keuze in dit opzicht kan een behoorlijk aanslag betekenen op je financiële situatie. Doe vooraf dus altijd onderzoek, voordat je de keuze voor een VPN-netwerk maakt deze NordVPN-recensie vermeldt de voor- en nadelen.

Beschermen van privégegevens tegen hackers en cybercriminelen

Bij de keuze voor een VPN is het van belang dat je goed bedenkt dat de meeste VPN-netwerken soortgelijke mogelijkheden aanbieden. Dit vertaalt zich doorgaans in het aanbieden van een veilige internetomgeving waarbij het vrijwel onmogelijk is voor onder andere hackers en ander cybercriminelen, overheden en internetproviders om toegang te krijgen tot online activiteiten van gebruikers.

Een derde partij heeft dus onmogelijk toegang tot bankgegevens, browsegeschiedenis, contacten, wachtwoorden en andere gevoelige informatie. Zeker in landen waarbij de overheid continu een oogje in het zeil probeert te houden, kan het gebruik van een veilig VPN-netwerk ervoor zorgen dat gebruikers om wat voor reden dan ook in problemen komen of in het meest erge geval in de gevangenis belanden.

Beloven VPN's een veiligere online transactie?

Cybercriminelen ontwikkelen zich ontzettend snel waardoor het steeds moeilijker wordt voor financiële instellingen om hun servers hiertegen te beschermen. Ondanks dat het zeer onwaarschijnlijk is dat een hacker en bijvoorbeeld zomaar in slaagt om de servers van een bank te hacken, lukt het de meeste online oplichters toch behoorlijk vaak om met de privégegevens van andere mensen aan de haal te gaan.

Stel dat je je hier zorgen overmaakt, dan kan het een verstandige keuze zijn om gebruik te gaan maken van een VPN-netwerk. Hierdoor wordt het onmogelijk voor andere mensen om toegang te krijgen tot je persoonsgegevens, wachtwoorden en andere gevoelige informatie.

Dankzij een VPN worden namelijk al deze gegevens gecodeerd en beschermd voor buitenaf. Ook het IP-adres van je computer, smartphone of tablet wordt beschermd. Dit geldt trouwens ook voor je internetgeschiedenis en bankgegevens. Hierbij is het natuurlijk wel van belang om te vermelden dat het gebruik van een VPN-netwerk geen oplossing biedt voor alle problemen die zich voordoen op het internet. 

Er bestaan namelijk talloze problemen waar gebruikers mee te maken kunnen krijgen. Desondanks biedt een betrouwbaar VPN-netwerk een ontzettend veilige optie om je privégegevens, bankzaken en andere gevoelige informatie te beschermen tegen hackers en hun meedogenloze cyberaanvallen. Dankzij het gebruik van een VPN kun je binnen no-time je online veiligheid verbeteren en gelijktijdig je persoonlijke online privacy beschermen.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie