BenQ LK935: 4K UHD laserprojector

Redactie WINMAG Pro

BenQ, een van 's werelds toonaangevende merken in DLP®-projectoren, introduceert de LK935, een nieuwe hoogwaardige 4K UHD-projector (3.840 x 2.160 pixels). Met een helderheid van 5.500 ANSI lumen is de LK935 bijzonder geschikt voor grote, lichte vergaderruimten en biedt hij met zijn hoge weergavekwaliteit ideale omstandigheden voor virtuele en hybride vergaderingen. Alle deelnemers profiteren bovendien van het feit dat de projector ook de 21:9 beeldverhouding ondersteunt: Dit betekent bijvoorbeeld dat deelnemers naast het volledige scherm van een presentatie ook online getoond kunnen worden zonder belangrijke delen van het beeld te verbergen. De professionele LK935 conference room beamer van BenQ is nu verkrijgbaar in de winkels voor een prijs van 6.499 euro inclusief BTW.

BenQ
De LK935 4K laserprojector heeft een 0,47-inch (12 mm) DC3 DMD-chip met een verzegelde laserlichtbron die garant staat voor heldere beelden en intense kleurweergave met 92% dekking van de Rec. 709 kleurruimte. Daarnaast zorgen verschillende beeldmodi voor optimale projectie op inhoud zoals presentaties, videoconferenties, infographics of tafels. Dankzij de contrastratio van 3.000.000:1 worden beelden levendig weergegeven met een bijzonder natuurlijke touch. 

Energiebesparend en duurzaam gebruik

Vergaderingen kunnen spontaan worden belegd omdat de 4K projector voor conferentieruimten geen opwarm- of afkoelfasen nodig heeft, wat flexibel gebruik mogelijk maakt. Bovendien is de 4K-projector met zijn kwikvrije laserdiode vooral gericht op een lange levensduur en duurzaam gebruik en is hij klaar voor gebruik tot wel 30.000 uur. Bij een dagelijks gebruik van 4 uur komt dit overeen met een levensduur van de lichtbron van bijna 20 jaar - zonder verlies van beeldkwaliteit en natuurlijk zonder de noodzaak om de lamp te vervangen. De DustGuard™ technologie met afgedichte lasermodules en gesloten lichtmachines wordt gebruikt om de optische componenten te beschermen tegen stof. Dankzij deze technologie voldoet de LK935 aan de IP5X-norm en is daarmee een extra garantie voor een lange levensduur en een blijvend hoge beeldkwaliteit.

Optimale integratie in bestaande ruimtes en infrastructuur

De LK935 integreert flexibel in infrastructuren waar hij op een paar meter afstand van het projectieoppervlak staat. Dankzij de uitgebreide geometrische correctiefuncties kunnen zelfs schuine projectieoppervlakken worden gecompenseerd en kunnen rechtlijnige displays worden gecreëerd. De projector is geschikt voor plafond- of wandmontage en kan onder vrijwel elke hoek worden gekanteld om te projecteren op plafonds, muren, vloeren of schuine oppervlakken, zodat presentaties ook op een onconventionele manier kunnen slagen.
 
Ook wat betreft de afstand tot het projectieoppervlak biedt de projector voor vergaderruimtes een uitgebreide flexibiliteit. Met zijn 1,6x zoomlens produceert hij beelden met een diagonaal tussen 60 en 200 inch (standaard: 200 inch/6,00 m, 180 inch/5,40 m, 150 inch/4,50 m) op afstanden van 1,80 m tot 9,65 m. Ondersteuning voor de weergavemodus Front Row in Microsoft Teams maakt optimaal gebruik van het 21:9 schermgebied dat door de LK935 wordt geprojecteerd. Het resultaat: deelnemers aan de Teams vergadering krijgen het gevoel dat ze op ooghoogte zitten met de virtueel verbonden gesprekspartners. 

Communicatievriendelijke partner

De BenQ LK935 integreert eenvoudig in verschillende netwerkomgevingen. Via HDBaseT vinden video, audio, RS232 en LAN controlesignalen van meerdere bronnen (desktop, laptop PC, DVD, camera's) hun weg via de projector naar het projectiescherm vanaf maximaal 100 meter afstand. Bovendien is hij compatibel met toonaangevende projectorbesturingssystemen (Crestron, AMX, Extron), waardoor hij eenvoudig kan worden geïntegreerd in bestaande bedrijfsnetwerken. Voor begeleidend geluid is de LK935 uitgerust met een 10 watt luidspreker.

Compatibel met InstaShow® VS20

Hoe flexibel en eenvoudig de BenQ LK935 ook is om te integreren in bestaande conferentiesystemen, het is op zijn best in combinatie met BenQ's InstaShow® VS20 4K draadloze presentatiesysteem, dat draadloze interfaces biedt naast een verscheidenheid aan bekabelde verbindingen. Met de plug-and-play oplossing kunnen microfoons, communicatiesystemen en tot vier parallelle beeldbronnen op de projector worden aangesloten.
 
Meer informatie over de BenQ InstaShow® VS20 is hier beschikbaar: https://www.benq.eu/nl-nl/business/wireless-presentation/vs20.html
 
Meer informatie over de BenQ LK935 is hier beschikbaar: https://www.benq.eu/nl-nl/business/projector/lk935.html

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie