Bespaar jezelf de trainingskosten: bijscholen met boeken

Redactie WINMAG Pro

Alhoewel het internet vandaag de dag bol staat van de documentaties, handleidingen en algemene weet, is er weinig te vergelijken met een boek uit de pen van een praktijkervarene dienstverlener of IT-manager. Het nadeel van deze literatuur is daarentegen dat het onderwerp dusdanig snel evolueert dat informatie in een paar jaar tijd compleet verouderd is. Vandaar zetten wij ons in om jou te voorzien van een topselectie aan must-reads met actuele, uiteenlopende onderwerpen.

Meer weten met big data - Dik Bijl

Ons leven wordt steeds meer bepaald door data. Je kunt er als organisatie je voordeel mee doen, maar dan moet je al die beschikbare data wel omzetten in waardevolle kennis. In dit boek lees je hoe je dit doet. Dik Bijl schrijft boeken en adviseert organisaties over belangrijke technologische ontwikkelingen voor mens en maatschappij. Dik Bijl onderzoekt hoe mensen nu en in de toekomst leven en werken. Hij schrijft boeken en geeft presentaties over technologische ontwikkelingen en de gevolgen daarvan voor mens, organisatie en maatschappij. Hij adviseert bedrijven over de manier waarop ze kunnen inspelen op nieuwe technologische ontwikkelingen. Hij publiceerde als eerste boeken over het nieuwe werken (2007, 2009), schreef over de maatschappelijke impact van onder meer kunstmatige intelligentie, robots en synthetische biologie in Alles wordt anders (2016) en specialiseerde zich vervolgens in big data, machine learning en data science.

Specificaties

 • Uitgeverij: Haystack
 • Pagina’s: 124
 • Prijs: € 12,50

Terraform – Up and Running - Yevgeniy Brikman

Terraform is een belangrijke speler geworden in de DevOps-wereld voor het definiëren, lanceren en beheren van infrastructuur als code (IaC) op verschillende cloud- en virtualisatieplatforms, waaronder AWS, Google Cloud en Azure. Deze tweede hands-on editie, uitgebreid en grondig bijgewerkt voor Terraform versie 0.12 en ouder, toont je de snelste manier om aan de slag te gaan. Gruntwork mede-oprichter Yevgeniy (Jim) Brikman leidt je door codevoorbeelden die de eenvoudige, declaratieve programmeertaal van Terraform demonstreren voor het implementeren en beheren van infrastructuur met een paar opdrachten. Ervaren sysadmins, DevOps-ingenieurs en beginnende ontwikkelaars gaan snel van de Terraform basics naar het runnen van een volledige stapel die een enorme hoeveelheid verkeer en een groot team van ontwikkelaars kan ondersteunen. 

Specificaties

 • Uitgeverij: O’Reilly
 • Pagina’s: 368
 • Prijs: € 55,33

Implementing the Internet of Things - Boban Vukicevic & Bob Emmerson   

‘Implementing the Internet of Things’ heeft betrekking op de grote impact die IoT zal hebben op bedrijven, zowel groot als klein, maar het verschilt duidelijk van publicaties die zich richten op de technische aspecten. In plaats daarvan worden de kritieke bedrijfs- en managementproblemen aangepakt die zich voordoen bij de bespreking van IoT-implementaties. De auteurs bespreken de invloed van IoT op bedrijfsstrategieën en bieden uitgebreide richtlijnen voor het uitvoerbaar maken van IoT-implementatiestrategieën. Het sleutelconcept is het vinden van een strategische IoT-hotspot die aansluit bij het huidige of beoogde concurrentievoordeel van bedrijven. Ideeën en concepten over IoT-innovatiefasen en valkuilen worden ook besproken. Bovendien waarschuwen de auteurs voor het haastig betreden van de IoT-markt. Er moet een evenwicht worden gevonden, omdat technologie sneller kan vorderen dan de marktvraag. De belangrijkste technische ontwikkelingen die de implementatie van IoT-projecten mogelijk maken, zijn gekoppeld aan de zakelijke problemen. Dit gedeelte gaat niet in op technische details, zodat het door elke geïnteresseerde partij kan worden gelezen en begrepen. De bedoeling van de auteurs is om bedrijven en overheidsorganisaties te helpen die overwegen de IoT-arena te betreden, maar niet zeker weten hoe ze een overtuigende start en business case kunnen maken. 

Specificaties

 • Uitgeverij: Einstein Books and Ebooks
 • Pagina’s: 80
 • Prijs: € 9,95,-

Mastering Malware Analysis - Alexey Kleymenov

Malware-analyse is de afgelopen jaren een van de meest populaire onderwerpen in bedrijven geworden vanwege meerdere prominente ransomware-aanvallen. Mastering Malware Analysis verklaart de universele patronen achter verschillende kwaadaardige softwaretypes en hoe ze te analyseren zijn met behulp van verschillende benaderingen. Je leert hoe je malwarecode kunt onderzoeken en kunt bepalen welke schade deze mogelijk aan jouw systemen kan veroorzaken om ervoor te zorgen dat deze niet verder wordt verspreid. In de toekomst behandel je alle aspecten van malware-analyse voor het Windows-platform in detail. Vervolgens krijg je grip op obfuscatie en anti-demontage, anti-debugging en anti-virtuele machinetechnieken. Dit boek helpt je omgaan met moderne platformonafhankelijke malware. In de loop van dit boek zul je voorbeelden uit de praktijk verkennen van statische en dynamische malware-analyse, uitpakken en decoderen en rootkit-detectie. Ten slotte helpt dit boek je bij het versterken van je verdediging en het voorkomen van malware-inbreuken op IoT-apparaten en mobiele platforms. Aan het einde van dit boek heb je geleerd om effectieve oplossingen te analyseren, onderzoeken en bouwen om malware-incidenten af te handelen.

Specificaties

 • Uitgeverij: Packt Publishing
 • Pagina’s: 564
 • Prijs: € 32,99

Internet of Things (IoT) - Khan, Jamil Y.

Internet of Things (IoT) is een van de kerntechnologieën van de huidige en toekomstige sectoren van informatie- en communicatietechnologie (ICT). IoTtechnologieën zullen worden ingezet in tal van industrieën, waaronder gezondheidszorg, transport, slimme steden, utiliteitssectoren, milieu, veiligheid en vele andere gebieden. Op een manier die geschikt is voor een breed scala van lezers, introduceert dit boek verschillende belangrijke IoTtechnologieën gericht op algoritmen, procesalgebra, netwerkarchitectuur, energieopwekking, draadloze communicatie en netwerkbeveiliging. Het presenteert IoT-systeemontwerptechnieken, internationale IoT-normen en recente onderzoeksresultaten die relevant zijn voor de IoT-systeemontwikkelingen. Bovendien biedt het bestaande en opkomende oplossingen voor het ontwerp en de ontwikkeling van IoT-platforms voor bedrijfstakken met meerdere sectoren, met name voor Industrie 4.0.

Specificaties

 • Uitgeverij: Jenny Stanford Publishing
 • Pagina’s: 366
 • Prijs: € 127,93

Make Your Own Neural Network - Tariq Rashid

Dit boek biedt je een reis door de wiskunde van neurale netwerken en je eigen taalgebruik met behulp van de Pythoncomputertaal. Neurale netwerken zijn een sleutelelement van diep leren en kunstmatige intelligentie, die vandaag de dag in staat is tot een aantal indrukwekkende prestaties. Toch begrijpen te weinig mensen echt hoe neurale netwerken werken. Deze gids neemt je mee op een leuke en ongehaaste reis, beginnend bij zeer eenvoudige ideeën, en geleidelijk een begrip opbouwend over hoe neurale netwerken werken. Het doel van deze gids is om neurale netwerken zo toegankelijk mogelijk te maken voor zoveel mogelijk lezers - er zijn al genoeg teksten voor gevorderde lezers! Je leert coderen in Python en je eigen neurale netwerk te maken. Bovendien leer je hoe je menselijke handgeschreven nummers herkent, en presteert evenals professioneel ontwikkelde netwerken. Deel 1 gaat over ideeën. Het boek introduceert de wiskundige ideeën die ten grondslag liggen aan de neurale netwerken, met veel illustraties en voorbeelden. Deel 2 is praktisch. De schrijver schrijft over de populaire en gemakkelijk te leren programmeertaal Python en bouwt geleidelijk een neuraal netwerk op dat menselijke handgeschreven nummers kan leren herkennen, waardoor het gemakkelijk kan worden uitgevoerd, evenals netwerken van professionals. Deel 3 breidt deze ideeën verder uit. Het pusht de prestaties van het neurale netwerk naar een toonaangevende industrie met 98 procent met eenvoudige ideeën en codes. Alle codes in dit boek zijn getest om te werken op een Raspberry Pi Zero.

Specificaties

 • Uitgeverij: Createspace Independent Publishing Platform
 • Pagina’s: 224
 • Prijs: € 43,90

The Evolving Impacts of ICT on Activities and Travel Behavior - Eran Ben-Elia

The Evolving Impacts of ICT on Activities and Travel Behavior (deel drie) in de reeks Vooruitgang in transportbeleid en planning, beoordeelt zowel succesvolle als niet-succesvolle werkwijzen en beleidsmaatregelen over de hele wereld over dit onderwerp. Deze uitgave belicht zowel ICT als alternatief voor veerkrachtig reisgedrag, het verleden, heden en toekomst van reistijdgebruik, het snijpunt van transport en telecommunicatie in vraagvoorspelling en verkeersmanagement, Internationaal reisplanningssysteem om MaaS te verwelkomen, een empirische analyse van de relatie tussen mobiel internetgebruik en reisgedrag van activiteiten én reistijdperceptie en tijdgebruik in een tijdperk van geautomatiseerd rijden. • Biedt de autoriteit en expertise van toonaangevende medewerkers van een internationale auteursraad. • Presenteert de nieuwste release in de serie Advances in Transport Policy and Planning. • Bijgewerkte release bevat de nieuwste informatie over de evoluerende impact van ICT op activiteiten.

Specificaties

 • Uitgeverij: Academic Press
 • Pagina’s: 351
 • Prijs: € 160

Hardware hacker – Andrew Huang

Al meer dan tien jaar heeft Andrew Huang, een van ‘s werelds meest gewaardeerde hackers, het veld van hacking en hardware gevormd, van zijn cult-klassieke boek Hacking the Xbox tot de open-source laptop Novena en zijn mentorschap van verschillende hardware startups en ontwikkelaars. In The Hardware Hacker deelt Huang zijn ervaringen in de productie en open hardware, waardoor een verhelderend en meeslepend carrièreoverzicht ontstaat. Huang’s reis begint met zijn eerste bezoek aan de verbluffende elektronicamarkten in Shenzhen, met cabines vol met condensatoren, geheugenchips, voltmeters en mogelijkheden. Hij deelt hoe hij door de overweldigende wereld van Chinese fabrieken navigeerde om Chumby, Novena en Chibitronics tot leven te brengen. Van het maken van een stuklijst tot het kiezen van de fabriek die het beste bij zijn behoeften past.

Specificaties

 • Uitgeverij No Starch Press
 • Pagina’s 416
 • Prijs € 22,-
Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie