Topmateriaal levert uiteindelijk de beste kleurenprinters op

Beste kleurenprinter kan alleen de beste zijn met topmateriaal

Redactie WINMAG Pro
Wat is de beste kleurenprinter van dit moment? Antwoord: de kleurenprinter die werkt met de beste materialen. OKI is een printermerk dat kwaliteit garandeert als je met hun originele materialen werkt.

Wie een kleurenprinter van een legendarisch merk als OKI koopt, koopt kwaliteit. Toch zal het jammer zijn als je op die kwaliteit inlevert door je te laten verleiden goedkopere toners te kopen van een of andere onbekend B-merk. Dat niet alleen, er zijn 5 redenen om toch toners van pak 'm beet een merk als OKI te kopen. 

Reden 1: prijs

Gek genoeg: prijs. Om de prijs hoef je niet je toevlucht te nemen tot een goedkoop B-merk. Juist wie een OKI-printer koopt, kan met zijn kleurenprinter net zo goedkoop zwart-wit afdrukken dan met een standaard zwart-witprinter.

Reden 2: kwaliteit

Kwaliteit is belangrijk voor veel bedrijven. In veel branches het een waar gevecht om klanten te binden. Dan is kwaliteit iets waarmee je jezelf onderscheidt van de concurrent. Het is ook een reden dat bedrijven kiezen voor bijvoorbeeld OKI. Die fabrikant zegt dat zijn printer staat voor topkwaliteit.

Het zal cynisch zijn te denken dat dit een gevalletje is van de slager die zijn eigen vlees keurt. Een fabrikant zegt dat niet zo maar, die moet zijn bewering staven met feiten. Iets dat de kleurenprinters van dit merk dagelijks in duizenden kantoren wereldwijd doen.

Als je er wat langer over nadenkt, begrijp je ook dat  juist de voorwaarde van OKI om met origineel materiaal te werken, een logische voorwaarde is van kwaliteit. Het zal niet logisch zijn als een fabrikant kwaliteit garandeert voor materialen die niet uit zijn koker komen.

Reden 3: garantie op je kleurenprinter

Alles heeft met elkaar te maken. OKI weet waartoe zijn producten in staat zijn. Daarom durft het ook standaard 3 jaar garantie mee te geven op hardware. Ook hier weer op voorwaarde dat je origineel materiaal van OKI gebruikt. Oftewel: gebruik je originele OKI-verbruiksmaterialen? Dan zit je goed. Wel even registreren.

Reden 4: advies van OKI

Het gebeurt niet vaak dat er iets misgaat met dit soort kwalitatief hoogstaande kleurenprinters. Mocht dat onverhoopt toch het geval zijn, of kom je er even niet uit, dan kun je bellen met de Customer Service Desk. Kom daar maar eens bij aan bij een onbekend merk. Dat is anders bij een merk als OKI. De medewerkers van de servicedeks daar delen graag hun extensieve kennis met je, als je aan de voorwaarden voldoet. Ja, je raadt het al, dat doet OKI alleen als je de originele verbruiksmaterialen van OKI gebruikt.

Reden 5: gegarandeerde toneropbrengsten kleurenprinter OKI

Om zijn goede naam hoog te houden kan een merk als OKI het zich niet permiteren de paginaopbrengst per tonercartridge te overdrijven. Zeker in deze tijd waarin een reputatie te voet komt en te paard gaat door recensies op internet zou dat niet goed zijn voor het merk. Iedereen snapt dat het dan snel gedaan is met je goede naam op het gebied van kleurenprinters. De vraag is alleen: hoe kan het bedrijf dan bepalen hoeveel je kan printen  per cartridge? Door zich te verlaten op ISO-goedgekeurde testmethoden. Daarmee weet je als koper dat de vermelde capaciteit vrijwel zeker gehaald wordt.

 

Meer lezen?

We schrijven op deze site geregeld over printers van OKI, HP en EPSON.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie