Betalen met Garmin-smartwatches

Jordi Smit
De smartwatchfabrikant Garmin heeft zijn betaaldienst, genaamd Garmin Pay, in Nederland mogelijk gemaakt. De smartwatchbetaaldienst is te gebruiken door klanten van ABN AMRO en Rabobank met een Maestro-betaalpas en ICS-klanten met een MasterCard-creditcard.

Primeur Garmin

Slimme horloges kunnen in principe al jaren gebruikt worden om contactloos te betalen in winkels. Maar het wachten is op de ondersteuning van betaaldiensten als Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay in Nederland. Garmin heeft nu de primeur: de tien nieuwste smartwatches van het merk kunnen gebruikt worden om in Nederland contactloos te betalen.

Bij alle pinapparaten

Betalen via Garmin Pay kan bij alle pinapparaten waar je ook met je pinpas contactloos kan afrekenen. Wel is de dienst er vooralsnog alleen voor klanten van ABN Amro en de Rabobank. Binnen enkele weken kan ook een ICS MasterCard gekoppeld worden met Garmin Pay. Het koppelen van de kaart gebeurt via de smartphone-app van Garmin.

Garmin eerste met betaaldienst smartwatches

De betaaldienst werd in november 2017 geïntroduceerd, maar was toen nog niet in Nederland beschikbaar. Garmin is het eerste techbedrijf dat in Nederland een betaaldienst voor smartwatches aanbiedt. Concurrenten zoals Apple bieden al langer de mogelijkheid om met een horloge te betalen, maar zijn nog niet in Nederland gestart.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi