Beyond Identity benoemt Chris Meidinger tot technisch directeur van EMEA

Redactie WINMAG Pro
Beyond Identity, leverancier van onzichtbare multi-factor authenticatie (MFA), heeft Chris Meidinger aangesteld als nieuwe technisch directeur voor de EMEA-regio.

In deze functie zal hij verantwoordelijk zijn voor het plannen en implementeren van klantprojecten, evenals het bieden van technische ondersteuning aan het EMEA-team. Meidinger heeft de afgelopen twintig jaar bij verschillende innovatieve leveranciers van IT-beveiligings- en communicatieoplossingen gewerkt, en was daar succesvol in zowel pre-sales als after-sales management functies. Meidinger is afkomstig van het bedrijf CrowdStrike, waar hij als Director of Sales Engineering (SE) verantwoordelijk was voor de opbouw en uitbreiding van het SE-team in Centraal- en Noord-Europa, en een sleutelrol speelde in de acquisitie van nieuwe klanten. Daarvoor bekleedde hij verschillende technische functies bij SecurityScorecard, Agari en Sendmail.  

De aanstelling van Meidinger komt op een cruciaal moment voor het bedrijf. Eerder dit jaar haalde Beyond Identity $100 miljoen op aan nieuwe investeringen, waarmee een waardering van $1,1 miljard werd bereikt. De financiering ging gepaard met een recordgroei en uitbreiding van de teams in zowel Noord-Amerika als EMEA. Met de aanstelling van Meidinger wil het bedrijf zijn leiderschap in Europa versterken.

De oplossing van Beyond Identity zorgt ervoor dat het risico op wachtwoordgebaseerde aanvallen wordt geëlimineerd, wat juist in deze tijden van enorme groei van datalekken en ransomware essentieel is voor ondernemingen.  Volgens het Verizon Data Breach Investigations Report van 2022 zijn problemen met wachtwoordbeveiliging verantwoordelijk voor 80% van alle datalekken wereldwijd. Dit ondanks het feit dat de aanbevelingen en beveiligingsmaatregelen rond wachtwoordbescherming de afgelopen jaren flink zijn toegenomen. 

Meidinger: "Het moet duidelijk zijn dat het denkbeeld dat wachtwoorden voor veilige authenticatie zorgen, volkomen onjuist is. Wachtwoorden kunnen nooit de veiligheid bieden die ze beloven - hoe sterk ze ook zijn – en óók niet als er een passwordmanager gebruikt wordt. De toekomst van cybersecurity ligt in wachtwoordloze authenticatie en Beyond Identity helpt hierbij.  We bereiken dit door biometrie, sterke cryptografie en veiligheidscontroles op apparaatniveau te gebruiken om de risico's van phishingaanvallen en het gebruik van gecompromitteerde wachtwoorden uit te bannen."

Jasson Casey, CTO bij Beyond Identity: "Het aantal klanten van Beyond Identity in EMEA neemt flink toe, en dankzij de kwalificaties en kennis van Chris zal het succes nog sneller groeien. We zijn verheugd dat Chris het team komt versterken. Hij zal ervoor zorgen dat we technische ondersteuning van het hoogste niveau blijven bieden aan onze klanten. Chris heeft de ervaring om complexe technische concepten te vertalen naar duidelijke waardeproposities en daarnaast heeft hij ook uitstekende relaties met belangrijke klanten, van Fortune 50 tot Global 2000 bedrijven in EMEA en de VS."

Over Beyond Identity

Beyond Identity is de aanbieder van het veiligste authenticatieplatform ter wereld. Het slecht de grenzen tussen cybersecurity, identiteitsverificatie en apparaatbeheer. Beyond Identity zorgt daarmee voor een fundamentele verandering in de manier waarop de wereld zich aanmeldt. Zijn oplossing maakt een einde aan wachtwoorden en biedt gebruikers een soepele multi-factor aanmeldingservaring. Beyond Identity biedt daarnaast de zero trust toegang die nodig is voor het beveiligen van hybride werkomgevingen. Zijn geavanceerde platform beheert nauwgezet welke gebruikers en apparaten toegang kunnen krijgen tot bedrijfskritische IT-bronnen in de cloud. Het verzamelt tientallen risicosignalen voor aanmeldingen van gebruikers en apparaten om organisaties aan continu risicogebaseerd toegangsbeheer te helpen. De innovatieve architectuur van zijn platform ruilt wachtwoorden in voor de beproefde asymmetrische cryptografie die aan de basis staat van het encryptieprotocol TLS en beschermt dagelijks voor biljoenen euro’s aan transacties. Organisaties doen een beroep op Beyond Identity om cyberaanvallen te blokkeren, bedrijfskritische data te beschermen en te voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie