Bezoekers Europort 2023 lopen warm voor hybrid connectivity van Wireless Logic

Redactie WINMAG Pro

Wireless Logic, de wereldwijde aanbieder van IoT-connectiviteitsplatforms toonde op Europort 2023 (van 7-10 november jl.) haar nieuwste oplossingen voor hybrid connectivity in de maritieme sector. De basis hiervoor wordt gelegd door hoogwaardige LTE/5G connectiviteit, die wordt versterkt en aangevuld met een satellietverbinding.

Veeleisende gasten

Voor vlekkeloze logistieke processen en een veilige scheepvaart zijn betrouwbare, mobiele verbindingen met de vaste wal, applicaties in de cloud en ander maritiem verkeer essentieel. Dit is de kern van een van de cases die tijdens Europort 2023 door Wireless Logic werden gepresenteerd. Het betrof de samenwerking met Rivertech, leverancier van vlootmanagement services in de riviercruise-industrie, en Rijfers Nautical Management (RNM), een riviercruise onderneming. Wireless Logic verzorgt voor de cruiseschepen een breed palet ICT-services, waaronder hoogwaardige connectivity oplossingen. Daarmee leggen Rivertech en RNM de basis voor een vlekkeloze operatie en een optimale beleving voor de gasten aan boord.

Digital twins

Daarnaast is optimale connectiviteit noodzakelijk om een relatief nieuw fenomeen te ondersteunen: digital twins. Deze technologie wordt onder andere gebruikt om objecten en machines aan boord te monitoren en om maritieme operaties te simuleren. Zo kan er bijvoorbeeld op brandstof worden bespaard en kan de effectiviteit van het machinepark worden verbeterd. Ook voor digital twins zijn betrouwbare verbindingen essentieel. Je bent immers afhankelijk van (near) realtime data-uitwisseling met landgebaseerde systemen.

Veel ervaring met connectivity in maritieme sector

Leo van der Putten, senior account director bij Wireless Logic: “We merkten op deze succesvolle vakbeurs dat veel maritieme ondernemingen de mogelijkheden van digital twins aan het verkennen zijn of zelfs al in de praktijk brengen. Een belangrijke voorwaarde is een netwerkomgeving die de toename van de datastromen kan verwerken en die ook in uitdagende omstandigheden betrouwbaar is. Met hybrid connectivity oplossingen, kan Wireless Logic deze bedrijven optimaal ondersteunen. Denk aan een slimme combinatie van LTE/5G connectiviteit en satelliet services. Zo kunnen de prestaties van het schip verbeterd worden en kan men tegelijkertijd de veiligheid en duurzaamheid verbeteren. Het is tijd om hybride oplossingen te omarmen en de kwaliteit van realtime datastreaming te verbeteren. Dit is de toekomst van maritieme connectiviteit.”

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie