Leren zonder droge teksten

Biologielessen in VR met Eduthon

Redactie WINMAG Pro
Het is de droom van menig scholier: Leren zonder droge teksten uit saaie schoolboeken in je hoofd te hoeven stampen. Samsung is een samenwerking gestart met schoolboekenuitgeverij Cornelsen om leren met VR werkelijkheid te maken. En nu zijn de eerste lessen verschenen.

Het belangrijkste doel van de samenwerking was om de leeromgeving van scholieren te verbeteren. Het project is ontwikkeld met inspraak van leraren, experts in digitale educatie en VR-ontwikkelaars. Daarnaast zal Cornelsen de effecten van deze lessen goed in de gaten te houden om deze te optimaliseren.EduthonLees ook: Reis de wereld rond vanuit je luie stoel met Google Earth VR

Eduthon lessen voor duo's

De eerste Eduthon-lessen zijn ontwikkeld voor duo's. Eén van de twee scholieren pakt een tablet en de ander zet de VR-bril op. De gebruiker met de vr-bril ziet allerlei woorden over het spijsverteringssysteem die gepaard gaan met animaties die de werking duidelijk moeten maken. De leerling op de tablet krijgt intussen informatie die dieper ingaat op de via de bril vertoonde processen. Na elk onderdeel krijgen de gebruikers een kleine quiz om te tonen wat ze hebben geleerd.

Kijk voor meer informatie over Eduthon op deze website van Samsung.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie