Bizar: Way of the Future is een religie die AI aanbidt

Redactie WINMAG Pro
Way of the Future is een religie die artificial intelligence (AI) aanbidt. Men gelooft namelijk dat intelligentie niet gebonden is aan biologie. De religie is opgericht door Anthony Levandowski, een voormalig medewerker van Google en Uber.

De non-profit organisatie wordt echt erkent als kerk en zet zich in ‘voor de ontwikkeling en de promotie van een godheid gebaseerd op artificiële intelligentie en door begrip en aanbidding van deze godheid een positieve bijdrage wil leveren aan de maatschappij’.

Way of the Future

De religie is een positieve draai aan de negatieve berichtgeving rondom AI. Zo zijn er meerdere vooraanstaande wetenschappers die waarschuwen voor de gevaren omtrent AI.

Of Way of the Future deze discussie een positieve draai kan geven is maar de vraag, tot nog toe is het vooral een kerk op papier. Wel wil de organisatie door het opzetten van programma’s zowel AI promoten als meer leren over de mogelijkheden van AI. Volgens Way of the Future verschillen zij van andere religies doordat mensen zelf vat hebben op het schapen van ‘hun’ god.

Tot nu toe heeft de kerk weinig klaargespeeld, maar dat moet volgens Levandowski in de nabije toekomst veranderen. Zo wil de kerk een ‘manual’ schrijven wat als bijbel moet dienen. Levandowski zelf zal dienen als deken binnen de Way of the Future.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie