Veel overheidsafdelingen van de G7 vertrouwen op de BlackBerry-software

BlackBerry ondersteunt G7 met crisiscommunicatieplatform

Marc Boersma
De Canadese regering heeft met BlackBerry samengewerkt om de communicatiestroom tijdens de G7-top te beveiligen.

Door het gebruik van BlackBerry AtHoc, een platform voor crisiscommunicatie, kunnen operationele centra tijdens de G7-top de stroom aan gevoelige informatie efficiënter verwerken en beveiligen. Dit met behulp van de toepassingen AtHoc Alert, waarmee alarmmeldingen verstuurd kunnen worden, en AtHoc Collect, waarmee rapportages worden gemaakt. Real-time updates kunnen snel worden gedeeld met een selecte lijst van ontvangers.

Veel overheidsafdelingen van de G7, waaronder het Canadese parlement, het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid, het Amerikaanse ministerie van Defensie en de Nieuw-Zeelandse parlementaire dienst, vertrouwen erop dat de BlackBerry-software hen veilig houdt.

Netwerkplatform voor crisiscommunicatie

BlackBerry AtHoc is een toonaangevend netwerkplatform voor crisiscommunicatie. De toepassingen draaien op een cloudplatform om een uniforme en veilige end-to-end-oplossing te kunnen bieden die geschikt is voor real-time samenwerking met alle betrokkenen, via vrijwel ieder apparaat en op iedere locatie. BlackBerry AtHoc is een verzameling van geïntegreerde applicaties die worden gebruikt om miljoenen mensen en duizenden organisaties over de hele wereld te beschermen:

  • AtHoc Alert automatiseert alarmmeldingen
  • AtHoc Collect maakt interne rapportages mogelijk
  • AtHoc Account automatiseert het proces van personeelsverantwoording
  • AtHoc Connect maakt veilige communicatie met externe organisaties mogelijk

Betrouwbare en veilige communicatie

'We zijn vereerd dat de regering van Canada voor BlackBerry heeft gekozen om bij haar activiteiten te ondersteunen,' zegt Sanjay Saini, SVP en GM, BlackBerry AtHoc. 'Of het nu in tijden van crisis is of tijdens een spraakmakende gebeurtenis zoals de G7-top, betrouwbare en veilige communicatie is van cruciaal belang. BlackBerry AtHoc-technologie maakt real-time informatie-uitwisseling tussen organisaties, medewerkers en apparaten mogelijk, waardoor betrokkenen de nodige details krijgen om beslissingen te kunnen nemen die cruciaal zijn voor de veiligheid.'

BlackBerry is daarnaast één van de bedrijven die is geselecteerd om zijn innovatieve oplossingen te demonstreren tijdens de G7 Innovation Showcase 2018.

afbeelding van Marc Boersma
Door: Marc Boersma

Marc Boersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Marc