BlackBerry verbetert patiëntenzorg

Jeroen van Onselen
BlackBerry kondigt nieuwe samenwerkingen, klant-projecten en oplossingen aan met als doel de patiëntenzorg te transformeren en verbeteren met behulp van het Enterprise of Things (EoT).

Mocht je als lezer bij het woord 'BlackBerry' nog denken aan de smartphone, dan wordt het stilletjes tijd om te realiseren dat het bedrijf tgenwoordig  heel andere dingen doet. De BlackBerry heeft zijn marktaandeel verloren aan bedrijven als Samsung en Apple en telt zo goed als zeker niet meer mee in deze ratrace. 

Wat niet betekent dat BlackBerry stilzit. Het tegendeel is eerder waar.Het Canadese bedrijf heeft al naam gemaakt op het gebied van cybersecurity in de auto-industrie, financiële sector en overheid.

Gezondheidszorg is grote uitdaging

De volgende sector is gezondheidszorg.

Van alle sectoren levert deze sector de grootste uitdaging, schrijft BlackBerry

Missie: het gebruik van endpoints om de gezondheidsresultaten van patiënten te verbeteren, terwijl tegelijkertijd de privacy van patiënten wordt gewaarborgd.


BlackBerry en blockchain

De vraag is hoe het bedrijf uit Ontario dit allemaal voor elkaar gaat krijgen. BlackBerry heeft al aangekondigd wat de werkwijze zal zijn. Het centrale thema daarin is samenwerking. 

En dus, om de ambities te realiseren, kondigt BlackBerry een aantal nieuwe samenwerkingen en oplossingen aan. Het bedrijf werkt samen met ONEBIO en brengt een blockchain-oplossing op de markt waarmee op een zeer veilige manier gegevens kunnen worden opgeslagen en gedeeld.

Minstens zo interessant is dat BlackBerry daarnaast het nieuwe besturingssysteem QNX OS for Medical 2.0 inzet om tot het gewensde resultaat te komen.

Robots in het ziekenhuis

Lezers die bij het lezen van QNX OS for Medical 2.0 zich afvragen hoe het komt dat ze dit operating system niet kennen, wees gerust. Dit OS is een OS  waar je buiten de medische sector weinig mee te maken krijgt.

Het systeem wordt gebruikt voor de ontwikkeling van gerobotiseerde chirurgische instrumenten, patiëntbewakingssystemen, infuuspompen, bloedanalysesystemen en andere producten waarbij veiligheid cruciaal is en welke moeten voldoen aan bepaalde wettelijke veiligheidscertificeringen. 

Veiligheidscertificeringen zijn in iedere sector belangrijk, maar al helemaal in de medische.

BlackBerry Workspaces voor patiëntdossiers

Ook start BlackBerry een samenwerking met Mackenzie Innovation Institue (Mi2) en Melanoma Institue Australia (MIA). Het onderzoeksinstituut Mi2 onderzoekt hoe het reeds aangekondigde BlackBerry® Spark™ platform succesvol kan worden ingezet in de gezondheidszorg.

MIA werkt met BlackBerry Workspaces om onderzoekers in staat te stellen kritische onderzoeksgegevens en patiëntdossiers veilig te delen in een sterk gereguleerde omgeving.

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen