Breng jouw gaming naar de next level met FRITZ!

Redactie WINMAG Pro

Het gamingseizoen is in volle gang: Gamescom - check, een serie aan nieuw gelanceerde games zoals Starfield, Baldur's Gate 3, Final Fantasy 16 – check, maar heb je ook GameForce, de grootste gamingbeurs van de Benelux, op jouw lijstje staan? Op 7 en 8 oktober in Utrecht is AVM er ook weer bij, want goede Wi-Fi is je beste vriend tijdens het gamen. Er is namelijk niet veel frustrerender dan lag, schokkerige beelden en lange laadtijden. Met goede hardware en onderstaande tips los je deze problemen makkelijk op en boost je jouw gaming ervaring naar de next level. Zo kun je zonder haperingen voor de winst gaan. 

Een krachtige router voor de laagste ping 

Kun je niet wachten om de nieuwe Call of Duty uit te proberen? Dan moet je Wi-Fi-verbinding natuurlijk wel on point zijn. Tijdens het gamen worden er enorme hoeveelheden gegevens per seconde verstuurd om jouw plaats en die van andere spelers in het spel te synchroniseren. Dit betekent dat een router die deze hoeveelheid aan data zonder moeite kan verwerken het verschil kan maken. Met een goede router, zoals deze FRITZ!Box die een stevige rekenkracht onder de kap heeft, kun je jouw ping aanzienlijk verlagen. 

LAN-verbinding voor een optimale overdrachtssnelheid 

Bij veel nieuwe spellen heb je optimale snelheid nodig, een milliseconde vertraging kan al tot je verlies leiden. Denk aan het net uitgekomen Mortal Kombat 1, daar wil je geen enkel moment vertraging oplopen. Dit kun je draadloos of met een kabel realiseren. Veel gamers zweren bij een kabelverbinding tussen hun console of PC en de router. Om een Local Area Network (LAN) te creëren heb je LAN-kabel en een router nodig met een ethernet-poort om de kabel op aan te sluiten. Als deze ook nog eens een gigabit-snelheid aankan zit je helemaal goed. Heeft jouw router meerdere ethernet-poorten? Dan kun je ook meerdere apparaten aansluiten op de LAN-verbinding.  

Mesh: versterk jouw draadloze netwerk om overal in huis via Wi-Fi te kunnen gamen 

Je hebt niet per se een kabel nodig, want ook met sterke Wi-Fi kun je optimaal gamen. Met Mesh bouw jij je Wi-Fi bereik uit naar jouw behoeftes. Mesh is één netwerk met een aantal slimme Wi-Fi punten. Versterkers, zoals een FRITZ!Repeater of een FRITZ!Powerline, zetten automatisch een slim systeem op. Al deze apparaten werken met elkaar en de router samen om overal in huis voor een optimale verbinding met alle apparaten te zorgen. Zo kun je zelfs op zolder, in de verste kamer of in de schuur zonder vertraging en met al je vrienden een multiplayer game zoals Fortnite spelen. 

Geef jouw consoles voorrang in het netwerk 

Als je een goede router hebt, kun je jouw eigen voorkeuren instellen. Dit maakt een hoop verschil uit omdat je kunt kiezen waar je de bandbreedte die je ter beschikking hebt voor wilt gebruiken. Met het besturingssysteem van een FRITZ!Box kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw console of gaming PC de voorkeur te geven. Als je dit instelt dan krijgt deze de meeste brandbreedte toebedeeld en krijgen de andere apparaten op het netwerk wat minder power. Zo kun jij ongestoord doorspelen.

GameForce en AVM 

Op GameForce laat AVM zien welke routers, repeaters en andere apparaten je het beste kunt gebruiken om een netwerk met de beste verbindingen te creëren. Je kunt er ook meteen een potje Pac-Man tegen elkaar of één van AVM’s gaming ambassadeurs zoals Serpent (Gameplay) of Techtime spelen. Ook worden er FRITZ!-producten verloot onder de Pac-man spelers gedurende het weekend. De stand van FRITZ! is te vinden in Hal 3, stand 3E8.

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie