BT werkt samen met Fortinet en breidt zijn managed network services uit met Secure SD-WAN

Redactie WINMAG Pro
BT introduceert een nieuwe managed secure SD-WAN service die wordt ondersteund door Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging. Deze dienst biedt organisaties netwerk- en security-functionaliteit binnen één geconvergeerde oplossing. SD-WAN stelt organisaties van elke omvang in staat om de applicatie- en gebruikservaring te verbeteren en de flexibiliteit en kostenvoordelen van een hybride netwerk te realiseren.

De modernisatie van het netwerk die SD-WAN mogelijk maakt resulteert tegelijkertijd in een uitgebreider aanvalsoppervlak. Traditionele beveiliging aan de netwerkrand is daardoor niet langer toereikend. Organisaties die dit probleem proberen op te lossen door achteraf security-oplossingen toe te voegen, merken in de praktijk dat dit resulteert in onnodige kosten, complexiteit en netwerkrisico’s.

Met het oog op de alarmerende groei en diversiteit van cyberbedreigingen zal BT zet zijn managed firewall service kracht bij met de toevoeging van Fortinet Secure SD-WAN. Dit biedt internationaal actieve ondernemingen de mogelijkheid om integrale security-functionaliteit en connectiviteit op basis van één appliance af te nemen. De experts van BT ondersteunen hen tijdens elk stadium van de implementatie en levenscyclus van de dienst door middel van continu monitoring, beheer en optimalisatie.

BT biedt consistente services die aansluiten bij de infrastructuur en specifieke behoeften van zijn klanten. Door alle functies en mogelijkheden als één geheel te beheren stelt het organisaties in staat om op eenvoudige wijze nieuwe apparaten en infrastructuren aan hun netwerk toe te voegen. Dit biedt hen de flexibiliteit en het reactievermogen die nodig zijn om in te springen op nieuwe marktontwikkelingen en groeikansen. Met de voortdurende detectie en analyse van cyberbedreigingen helpt BT organisaties met het identificeren en voorkomen van cyberaanvallen en het minimaliseren van de schade wanneer er zich een beveiligingsincident voordoet.

Fortinet Secure SD-WAN biedt diverse voordelen, waaronder:

  • Verbeterde prestaties en gebruikservaringen: De dienst kan worden geconfigureerd om prioriteit te verlenen aan bedrijfskritisch verkeer en real-time diensten. Dit helpt met het optimaliseren van de applicatie- en netwerkprestaties en het versnellen van de inzet en integratie van clouddiensten.
  • Efficiënte processen: Organisaties kunnen alle locaties beheren, problemen verhelpen en Secure SD-WAN op eenvoudige wijze naar nieuwe en bestaande filialen brengen via een centrale beheerconsole.
  • Ingebouwde beveiliging: De managed service integreert SD-WAN- en beveiligingsfunctionaliteit binnen één oplossing die de bescherming en beschikbaarheid van het netwerk waarborgt.
  • Kostenbesparingen en een betere ROI: Door het inzetten van één geïntegreerde beveiligings- en netwerkoplossing aan de rand van het WAN die een snelle convergentie mogelijk maakt kunnen organisaties profiteren van kostenbesparingen en een hogere return on investment.

BT en Fortinet werken al ruim tien jaar als partners samen aan de ontwikkeling en implementatie van oplossingen voor organisaties die de modernisering van hun netwerk in goede banen willen leiden. Veel van hen hebben te maken met een gedistribueerd netwerk en behoefte aan optimale ondersteuning voor thuiswerkers. BT en Fortinet bundelen daarom hun krachten om hen veilige toegang tot applicaties en workloads te bieden en de zero trust beveiligingsmechanismen van hun netwerk uit te breiden naar de rand van de cloud op basis van SASE.

Over Fortinet

Fortinet beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties compleet beheer van en inzicht in hun  groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen het Fortinet Security Fabric-platform pak de meest kritieke beveiligingsuitdagingen aan en beschermt gegevens over de gehele digitale infrastructuur. Dit geldt voor zowel voor netwerk-, applicatie- als (multi)cloud of edge-omgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 500.000  klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Fortinet is zowel een technologiebedrijf als een leerbedrijf. Fortinet Network Security Expert (NSE) Training Instituut biedt een van de grootste en breedste trainingsprogramma's voor cybersecurity in de industrie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie