Bullitt Group met Cat S75 smartphone met satellietdienst officieel partner van Red Bull X Alps

Redactie WINMAG Pro

Bullitt Group, de Britse fabrikant van innovatieve smartphones, is officieel partner van de Red Bull X Alps, dat wordt gezien als de zwaarste race ter wereld.

Bullitt

De komende twee weken (tot en met 23 juni) zullen de deelnemende atleten te voet of per paraglider tot wel 150 kilometer per dag afleggen, met regelmatig zo’n 4000 dagelijkse hoogtemeters. De totale route meet 1.223 kilometer en voert door vijf landen: Oostenrijk, Duitsland, Zwitseland, Frankrijk en Italië, van de start in Kitzbühel naar de Mont Blanc en terug naar Zell am See.

Als partner levert Bullitt Group de betrouwbare Cat S75 smartphone met geïntegreerde tweerichtings satellietdienst aan de atleten, wedstrijdleiding en medische teams voor hun communicatie tijdens de race. Deze toonaangevende rugged S75 smartphone en dekking voor de satellietdienst zijn nu in heel Europa beschikbaar.

Dankzij de Cat S75 is het verlies van mobiele ontvangst geen probleem meer. Of je nu een avonturier bent die overal bereikbaar wil blijven, of een reddingswerker die structureel opereert in gebieden zonder mobiele ontvangst: met de Cat S75 met satellietdienst sta je er nooit alleen voor. De ultramoderne NTN-chip (non-terrestrial network) van MediaTek verbindt de telefoon met geostationaire satellieten 35.000 km boven de aarde. Hierdoor is het mogelijk om altijd berichten te verzenden en ontvangen of een noodsignaal te versturen, ook in gebieden zonder mobiel bereik.

Richard Wharton, mede-oprichter Bullitt Group:

 “We zijn trots dat we partner mogen zijn van de zwaarste avonturenrace ter wereld. Als gedurende dit ongelofelijke evenement een atleet zonder ontvangst komt te zitten, wat gezien de zware condities en het terrein zeer waarschijnlijk is, is onze Bullitt satelltietechnologie er als back-up. Wij zetten al tien jaar de standaard voor rugged smartphones als het aankomt op betrouwbaarheid en innovatie en de Cat S75 zit wat dat betreft op een eenzame hoogte. Hij is gemaakt om onder de zwaarste omstandigheden te blijven werken - net als de atleten van de Red Bull X Alps.”

Meest betrouwbare Cat phone ooit

De Cat S75 is Bullitt’s sterkste smartphone tot nu toe en gebouwd om te overleven. Het apparaat doorstaat rigoureuze valtests van 1,8 meter op staal, is stof,- zand- en vuildicht. Dankzij de IP68- en IP69K-rating is de Cat S75 waterproof tot 35 minuten op 5 meter en weerstaat hogedrukstralen. Bovendien is de Cat S75 getest conform de strenge militaire standaard MIL-SPEC 810H, wat betekent dat het apparaat extreme temperaturen, hoge luchtvochtigheid, zoute mist, trillingen en tuimeltests doorstaat.

Bullitt Satellite Messenger is de eerste ‘direct-naar-satelliet’ berichtendienst voor smartphones en biedt continue, internationale én betaalbare toegang tot geostationaire satellieten. Bij het versturen van een bericht probeert Bullitt Satellite Messenger eerst te verbinden met een mobiel netwerk of Wi-Fi. Pas als geen van beide beschikbaar is, maakt de telefoon contact met de satelliet. Ook beschikt de Cat S75 over SOS Assist, een noodhulpdienst van FocusPoint International die altijd bereikbaar is in het geval van nood. De dienst is gratis voor de eerste 12 maanden.

Voor verzenden van berichten of een SOS-hulpverzoek is behalve de Cat S75 ook een abonnement en ongehinderd zicht op de lucht vereist. Maar iedereen, op elke telefoon, kan een bericht ontvangen van iemand die de Bullitt Satellite Messenger-service gebruikt. De ontvanger krijgt het bericht als sms en kan reageren met de gratis iOS- of Android-versie van de Bullitt Satellite Messenger-app.

Prijzen en beschikbaarheid

De Cat S75 is nu verkrijgbaar via www.catphones.com en geselecteerde providers voor een adviesprijs van €599. Dat is inclusief drie maanden Bullitt Satellite Messenger ‘Essentials’-abonnement, met tot dertig satellietberichten.

Abonnementen op Bullitt Satellite Messenger zijn er al vanaf €4,99 per maand, met meer flexibiliteit of berichten bij de duurdere abonnementen. Abonnees van Bullitt Satellite Messenger krijgen een gratis proefabonnement van twaalf maanden op de SOS-noodhulpdienst van FocusPoint International.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie