Call for papers: inschrijving tweede editie SECCON NL geopend

Redactie WINMAG Pro

De digitale revolutie draait op volle toeren en het aantal en de vorm van digitale dreigingen ontwikkelt zich in een razend tempo. Tegelijkertijd kampen we wereldwijd met een tekort aan security experts.

Om samenwerking te stimuleren, risico’s in de keten te verkleinen en de cyberweerbaarheid van Nederland te vergroten moeten organisaties dus samenwerken.  

Om deze reden organiseert Cisco, in samenwerking met o.a. Dcypher, DIVD, Cyber Veilig Nederland, Universiteit Twente (TUCCR), SPIE, NTT en Avit Group, opnieuw SECCON NL.

Call for papers

De agenda van SECCON NL wordt ook dit jaar weer samengesteld door de community. Cisco doet dan ook een oproep aan security experts om hun inzichten te delen over de veiligheid, privacy en veerkracht van netwerken, systemen, diensten en applicaties. Ben jij een cyberexpert en wil je jouw kennis en ervaring delen? Dan biedt Cisco je graag een podium aan.

SECCON NL accepteert tot 1 juni 2023 inzendingen vanuit diverse sectoren, waaronder bedrijfs- en academische onderzoekers, open-source projecten, standaardisatie-instanties, overheden, systeem- en beveiligingsbeheerders, software-ingenieurs en applicatie-domeinexperts.

Belangrijke onderwerpen zijn: Threat intelligence, Digital Forensics & Incident Response technologies (DFIR), Artificial Intelligence in Security domain, EU Regulations, Detection and Response, SOAR (Security Orchestration, Automation, and Response), DevSecOps trends, Vulnerability Management, Post Quantum Security.

Succesvolle eerste editie

Tijdens de eerste editie van SECCON NL deelden 230 security experts hun kennis en inzichten over nieuwe manieren om kwetsbaarheden aan te pakken, geavanceerde cyberaanvallen te beperken en zelfs mogelijk te voorkomen. Daarnaast werden netwerken opgebouwd en bovenal de eerste stappen gezet om samen te werken met de Nederlandse security community.

"TUCCR gelooft in de kracht van het verbinden van toponderzoek met hoogwaardige industriepartners om samen de samenleving te versterken. SECCON is de ideale gelegenheid om deze samenwerking te bevorderen en de werelden van de academische wereld en het bedrijfsleven samen te brengen”, aldus Willem Jonker, algemeen directeur Twente University Centre of Cybersecurity Research (TUCCR).

Wouter Hindriks, Security Architect bij Avit Group, en deelnemer aan en sponsor van zowel de eerste als tweede editie van SECCON NL: “Het is zeer waardevol om met vakgenoten in contact te komen en van elkaar te kunnen leren. We hebben tenslotte allemaal hetzelfde doel, namelijk onze organisaties beschermen tegen cybercriminelen en daarmee de weerbaarheid van Nederland verhogen. Daarom is het cruciaal dat we de samenwerking opzoeken en kennis en ervaringen met elkaar delen, want samen staan we sterker.”

“De eerste editie van SECCON NL was een succes. Het was interessant om te zien met welke uitdagingen de sector te maken heeft”, zegt Jan Heijdra, Security Specialist bij Cisco Nederland en één van de oprichters van de community. “De securitysector is constant in beweging. Ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar de uitdagingen van dit jaar.” 

De tweede editie van SECCON NL zal plaatsvinden op 28 september 2023 (van 9:00-17:00uur). Het event zal plaatsvinden in Amsterdam, de exacte locatie wordt nog bekend gemaakt.

De programmacommissie beoordeelt de inzendingen in de eerste fase anoniem. Papers kunnen via deze link worden ingeleverd. De deadline voor inzendingen is 1 juni 2023.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie